MUÇEP Milas Meclisi’nden Çağrı: 6 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ ATAPARK’TA..

Muğla Çevre Platformu Milas Meclisi bir açıklama yayınlayarak, 6 Kasım Cumartesi günü Atapark’ta Küresel İklim Adaleti için dünya çapında sürdürülen çabalara ses vermek için toplanılacağı belirtildi. Saat 13:00’de yapılacak toplantının ardından İkizköy’lülerin açıklamasına desteğe gidilecek.

MUÇEP Milas Meclisi’nden Çağrı: 6 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ ATAPARK’TA..
  • 06 November 2021, Saturday 9:27

İkizköy Çevre Komitesi ve KARDOK Derneği’nden yapılan açıklamada da, 6 Kasım Cumartesi günü (bugün) saat 14:30’da Yeniköy Termik Santrali önünde COP26 Türkiye Koalisyonu Muğla bileşenleri ile basın açıklaması yapılacağı ve ardından Akbelen Ormanı nöbetalanında “İkizköy, Muğla veDünya İçin İklim Adaleti” konulubir açık forum düzenleneceğini duyurularak, basın açıklaması ve foruma tüm Milaslılar davet edildi.

MUÇEP’in Atapark’ta saat 13:00’de düzenlenecek toplantıyla ilgili açıklaması ise şöyle:

“Yüreği insan ve doğadan yana atan herkesi bu çağrıya ses vermeye çağırıyoruz…

KÜRESEL İKLİM ADALETİ” İçin, Küresel Eylemdeyiz

Şu anda 197 ülkenin hükümetleri, küresel şirketleri, bilim insanları, STK’ları; Glasgow’da küresel ısınmanın, iklim değişikliğinin nasıl durdurulacağını konuşuyor. Boş, bağlayıcılığı olmayan, süslü cümleler bol bol kullanılırken, gerçekte gezegenimiz tüketiliyor, ısınmaya devam ediyor.

Sermayenin sömürü sistematiği değiştirilmeden yeryüzü yıkımı durdurulamayacak. Bunun bilincinde

olan halklar, emekçiler, işsizler, kadınlar, tüm mağdur edilmişler COP26 Halkların Koalisyonu’nda birleşerek, 7-10 Kasım tarihleri arasında Glasgow sokaklarında, meydanlarında Küresel İklim Adaleti

talebinin sesi olmaya, inisiyatifi ele almaya çalışıyorlar.

6 Kasım’da yeryüzünün her yerinden ses veriyoruz.

Tüm Milas'lıları, STK’ları, siyasi partileri; Milas Atapark'dan dünya halklarına ses vermeye çağırıyoruz.

Milas'lılar olarak; yaşam alanlarımızı daraltan, nefesimize, suyumuza ortak, ormanlarımızı yok eden, alanları kontrolsüzce ve vahşice büyütülen, kapasitesi devamlı artan maden alanlarına itirazımızı yüksek sesle bir kez daha dile getirmek istiyoruz.

6 Kasım 2021 cumartesi günü, saat 13:00'de

Milas Atapark'da ormanlarımızı, daglarimizi, tarım alanlarımızı, kıyılarımızı, denizlerimizi, ortak yaşam alanlarımızı savunmak için,

çaldırmamak için hepinizi bekliyoruz.

Ardından Akbelen’deki dostlarımızla birleşip, yeryüzündeki en büyük kirletici olan termik santrallerin tümünün hemen kapatılması talebimizi haykıracağız.

Sizleri bu küresel eyleme katılarak dünya halklarına ses vermeye, hep birlikte olmaya davet ediyoruz.

 

MUÇEP Milas Meclisi”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık