MUÇEP’ten itiraz dilekçesi 

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) , Kanal İstanbul’un ÇED raporuna itiraz etti. MUÇEP , 11 maddeden oluşan dilekçeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne sunulmak üzere Ula Kaymakamlığı’na Pazartesi ve Salı günü elden teslim edecek.

MUÇEP’ten itiraz dilekçesi 

Kanal İstanbul projesine tepkiler devam ederken, bu tepkilere bir destek de Muğla’dan geldi. Projeye bir itiraz dilekçesi de Muğla Çevre Platformu’ndan geldi.  MUÇEP, AKP iktidarının 2011 yılında "Çılgın Proje" olarak tanıttığı Kanal İstanbul projesi için hazırladığı dilekçeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne sunulmak üzere Ula Kaymakamlığı’na iletti.
MUÇEP, dilekçesinde Kanal İstanbul projesinin doğal çevreyi değiştirerek olumsuz etkileyeceğini, çevre ve tüm canlıların sağlığını bozacağını, dolayısıyla ‘sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının ihlal edildiğinin altını çizerek, proje için ÇED olumsuz kararı verilmesini talep etti.
 


MUÇEP’in dilekçesi şu şekilde;

T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Çevresel Etki Değerlendirme İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne
Sunulmak Üzere 
ULA KAYMAKAMLIĞI'NA

İTİRAZ EDEN
Adı-Soyadı:
T.C. Kimlik No:
Adresi:

KONU 
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak hazırlanan ve İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai şekli verilen Çevresel Etki Değerlendirme Raporuna karşı itirazlarımın sunulması, ÇED Olumsuz Kararı verilmesi talebidir.
İTİRAZLARIM 
Kanal İstanbul Projesi,
1- İstanbul’un yaşam destek sistemleri olan Kuzey Ormanları, su havzaları, su havzalarını besleyen su kaynakları, tarım ve mera alanları yok olacaktır,
2- İstanbul’un önemli su kaynaklarından biri olan Sazlıdere Barajı yok olacaktır,
3- Doğal yaşam alanları ve ekosistem bozulacaktır,
4- Doğal ve arkeolojik sit alanları, tabiat parkları, milli parklar vb. koruma alanları yok olacaktır,
5- Sadece İstanbul’da değil, Trakya’ya kadar tatlı suların beslediği tarım alanları yok edileceği için bölgede tarım ve hayvancılık yapılamaz hale gelecektir,
6- ÇED Raporuna göre 1.155.668.000 m3 olan kazı materyalinin taşınmasıyla bozulan ekosistem halkın sağlığını tehdit edecektir,
7- Üç aktif fay hattının geçtiği bölgeye nüfus ve yapılaşma baskısı yükleyerek afet riskini artıracaktır.
Bu nedenlerle, Anayasal yetkilerimi kullanarak Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 11. maddesinin 4. fıkrası çerçevesinde ÇED Raporuna itiraz ediyor, proje için ÇED Olumsuz Kararı verilmesini talep ediyorum. 31 Aralık 2019.
Ad-Soyadı
İmza
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık