Müdür Saylak’tan Ziraat Odası ve Süt Birliği’ne Çiftçiler Günü ziyareti

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ile Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin'i makamlarında ziyaret ederek, Dünya Çiftçiler Günü kutlamasında bulundu.

Müdür Saylak’tan Ziraat Odası ve Süt Birliği’ne Çiftçiler Günü ziyareti

 
Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Muhammet Sevinç ve Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ile birlikte Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’yı ve MİZO Yönetimini ziyaret etti.
Müdür Saylak, Milaslı tüm çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü kutlayarak, Milas Ziraat Odası Yönetimine ve Oda personeline çiftçilere olan hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.
Pandemi döneminde çiftçilerin üretimini kesintisiz sürdürebilmesi için ekibiyle birlikte gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Koronavirüs tüm dünyaya güvenilir gıdanın hayati öneme sahip olduğunu ve üretimi gerçekleştiren çiftçilerin değerinin daha iyi anlaşılmasını sağladı. Bu süreçte üretimden asla vazgeçmeyen değerli çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.” dedi.
Kutlama ve ziyaret için minnettar kaldıklarını ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, daha 5 yıl öncesine kadar Çiftçiler Günü’nün bu kadar gündemde olmadığını, geçen zamanla birlikte çiftçilik mesleğinin önem kazandığını ve pandemi sürecinde de çiftçiliğin parlayan mesleklerden biri olduğunu söyledi.
Oda olarak çiftçilere destek için özveriyle çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Atıcı, “Pandemi mücadelesinin kahramanlarından biri de Türk çiftçisidir. Sağlık çalışanlarımız gibi bir alkışı da emektar çiftçilerimiz hak ediyor. İthalata bağımlı ülkeler bu süreçte yara alıyor. Bu şartlarda ithalat yapılsa bile ürünün çok daha pahalıya geleceği bir gerçektir. Bu süreçte tarım sektörünün ve üretimde kendi kendine yeten ülke olmanın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmıştır.” diyerek, çiftçilere destek olan, üretimin önünü açan başka Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere tüm devlet yetkililerine, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ve ekibine teşekkür etti. Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Güzelyurt Köyü'nde kuşkonmaz üretimi yapan çiftçi Aslı Aksoy da ziyarette bulunarak kuşkonmaz üretimi deneyimi konusundaki paylaşımlarda bulundu.
Müdür Saylak, Muğla’da gelir getiren alternatif tarım ürünlerine yönelişi desteklediklerini ifade ederek sözleşmeli çiftçilik uygulamasının önemine dikkat çekti.
Kuşkonmaz üreticisi Aksoy, Milas’ta kuşkonmaz üretimi yapmak isteyen çiftçilerle işbirliği yapabileceklerini belirterek Milas Ziraat Odası’ndan bu konuda destek istedi.
Kuşkonmaz üreticisi Aksoy’a ziyareti ve paylaşımlarından ötürü teşekkür eden Başkan Atıcı, çiftçi yararına tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Kutlama ziyareti, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
SÜT BİRLİĞİ ZİYARETİ
Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan ile birlikte Dünya Çiftçiler Günü dolayısı ile Milas Süt Birliği’ni de ziyaret etti.
Pandemi sürecinde üreticilerin yanında olan ve üretimin aksamadan sürmesi için çaba gösteren Başkan Gezgin’e, Birlik Yönetimine ve Birlik personeline hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Müdür Saylak, “Siz değerli çiftçilerimiz, üreticilerimiz sayesinde Türkiye’de sofralarımızdan güvenilir gıda eksik olmadı. Bu çok önemli ve stratejik bir konu. Bu kapsamda bizler de gece gündüz mesai harcayarak, üretici örgütlerimizle, çiftçilerimizle sürekli temas halinde üretimin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştık. Çok şükür bu konuda başarı elde ettik. Üretimin, güvenilir gıda arzının temini noktasında gösterdiğiniz üstün gayretleri takdir ediyor, Dünya Çiftçiler Gününüzü canı gönülden kutluyorum.” diye konuştu.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Müdür Saylak ve Arslan’a nazik ziyaretleri ve Dünya Çiftçiler Günü kutlamaları için teşekkür etti.
Koronavirüs salgını kapsamında tüm tedbirleri alarak, üreticilere ve tüketicilere kesintisiz hizmet vermeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Gezgin, Birlik üyeleri başta olmak üzere Birlik Yönetimi ve tüm personelin de bu süreçte fedakarca ve cefakarca davrandığını belirtti.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, tüm devlet kurum ve kuruluşlarının üretimin kesintiye uğramaması adına çiftçilere ciddi destekleri olduğunu ifade eden Gezgin, “Milas’ta koronavirüs döneminde tedbirler dahilinde üreticilerimiz üretime devam ediyor. Üreticinin ve üretimin yanında olan herkese, üreticilerimiz ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Umarım birlik ve beraberlik içinde üretimimizi günden güne arttırarak bu virüsü yenerek normal hayata döneceğiz.” diye konuştu.
Hayvancılık ve süt sektörü alanında verimi artıracak proje ve çalışmaların değerlendirildiği kutlama ziyareti, Birlik binası önünde hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı. 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık