Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla Borsası ve Odaları Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy'u ziyaret ettiler. "TURİZME VE EĞLENCE SEKTÖRÜNE DESTEK, MİLAS'A YENİ MÜZE"

           Muğla Borsası ve Muğla Odaları, Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy'u ziyaret ederek koronavirüs salgını sürecinde turizm ve eğlence sektörünün yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini ilettiler. Ziyaret sırasında Milas'taki Gümüşkesen Anıtmezarı yakınına inşaatı başlanan müze binasının yıkılması ve yeni bir müze binasının yapılması da dile getirildi.

Muğla Borsası ve Odaları Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy'u ziyaret ettiler.

           TOBB üyesi Muğla Borsası ve Odalarının başkanları bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere bulundukları Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy'u makamında ziyaret ettiler. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Mutlu Ayhan ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ziyaret sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a koronavirüs salgını sürecinde turizm ve eğlence sektöründe yaşanmakta olan sıkıntıları anlattılar. Bakana sorunlar ve çözüm önerilerini içeren dosya sunan Muğla Borsası ve Oda başkanları salgın sürecinde en çok etkilenen sektörün turizm sektörü olduğunu ifade ettiler.

            Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bakan M. Nuri Ersoy'a turizm ve eğlence sektöründe yaşanmakta olan sıkıntıları anlatarak "Bir yıldır kapalı durumda olan eğlence sektörü çalışanlarımızın artık dayanacak gücü kalmamıştır. Bu konuda acilen bir çözüm yaratılması gerekmektedir. Öyle ki, ailelerine bakamayacak duruma gelen bu sektörden binlerce kişi geçimini sağlamaktadır. Servisten tutun, hazırlık, organizasyon ekibine, ses ve ışık ekibinden müzisyenlerine kadar çok farklı kesimler bu işten para kazanıyor. Bir an önce eğlence sektörünün hizmet vermesi için gerekli izinlerin verilmesini arz etmekteyiz" diye konuştu.

            Ziyaret sırasında Kültür ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy'a bir dosya sunan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, Milas'ın bir kültür turizmi merkezi olduğunu ifade ederek, Gümüşkesen Anıtmezarının bahçesinde yapımına başlanan müze binasının yıkılmasını ve en kısa sürede uygun bir yere yeni bir müze binasının yapılmasını istedi. Özer, UNESCO'nun geçici dünya mirası listesinde bulunan Uzunyuva Hekatomnos Anıtmezarı ile Beçin Ortaçağ Kentinin kalıcı listeye alınması için destek talep etti. Reşit Özer, ziyaret sırasında Bakan M. Nuri Ersoy'a üzerinde Hekatomnos Lahitinin bir fotoğrafı olan anı tabağı armağan etti.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis