Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akbulut: “Aşılanma hakkı sınırlandırılmamalı”

Gazeteciler, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Coronavirüs aşılama programında öncelikli gruba eklendi; ancak uygulamadan sadece basın kartı sahiplerinin faydalanacak olması, İletişim Başkanlığı’nca verilen basın kartı olmayan basın mensupları arasında tepki çekti. Basın kartı olmadığı halde sahada görev yapan çok sayıda basın mensubu olduğunu belirten Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, “Aşılanma hakkı basın kartı sahipleriyle sınırlandırılmamalı” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akbulut:  “Aşılanma hakkı sınırlandırılmamalı”
  • 06 April 2021, Tuesday 10:01

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Coronavirüs aşılama programında gazeteciler, öncelikli gruba eklendi ancak uygulamadan sadece İletişim Başkanlığı’nın vermiş olduğu basın kartına sahip olan basın mensuplarının faydalanacak olması, kartı olmayan basın mensupları arasında tepkiye neden oldu.

Uygulamaya göre basın kartı taşıyan gazeteciler randevu alarak Covid-19 aşısını yaptırabilecekken, basın kartı olmayan ya da kartı iptal edilmiş olan gazetecilere bu öncelik tanınmadı.

Başkan Akbulut, “Gerek federasyonumuz gerekse de cemiyetimiz olarak uzun süredir gazetecilerin de aşılanması gerektiği konusunda çağrıda bulunuyorduk. Çağrımız sonuç verdi ancak uygulama geneli kapsamıyor. Aşılanma hakkı basın kartı sahipleriyle sınırlandırılmamalı. Sahada görev yapıp, basın kartı olmayan meslektaşlarımızın da bu uygulanmadan yararlanması gerekir. Konuya ilişkin düşüncelerimizi, Muğla Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğümüzle de paylaşarak gerekli girişimlerde bulunacağız. Meslektaşlarımızın tamamının aşılanma uygulanmasından yararlanmasını talep edeceğiz” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık