Muğla Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Karikatür Yarışması Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıldır devam ettirdiği ulusal karikatür yarışması bu yıl uluslararası olarak düzenleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Karikatür Yarışması Başlıyor
  • 26 February 2020, Wednesday 9:56

“Göç” teması ile düzenlenen yarışmada bu sene hem yerli hem de yabancı sanatçılar yarışacak. Son başvuru tarihi 12 Mayıs 2020 mesai bitimine kadar olarak açıklanana yarışmanın jüri değerlendirmesi 30 Mayıs günü yapılacak. Benzer karikatürlerin tespiti için 3-10 Haziran 2020 tarihlerinde askı sürecinden sonra 15 Haziran 2020’de kesin sonuçlar açıklanacak. 
. Amatör ve profesyonel herkesin katılabileceği yarışmanın jürisinde Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Yrd. Doç. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), A. Kadir Uslu (Karikatürcü), Mehmet Selçuk (Karikatürcü-Koordinatör) ve Büyükşehir Belediyesi temsilcisi yer alıyor.
. Çeşitli etkinliklerle karikatüristler ve karikatür severleri bir araya getiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulusal karikatür yarışmasının bu yıl beşincisini düzenliyor. Amatör ve profesyonel herkesin katılabileceği yarışmanın jürisinde Belçika Karikatürcüler Derneği Başkanı Rudy Gheysens, Gürbüz Doğan Ekşioğlu (Dr. Yeditepe Ün. Öğrt. Gör.-Karikatürcü), Şevket Yalaz (Karikatürcü), Sait Munzur (Karikatürcü), Savaş Ünlü (Mizah Yazarı), A. Kadir Uslu (Karikatürcü), Mehmet Selçuk (Karikatürcü-Koordinatör) ve Büyükşehir Belediyesi temsilcisi yer alıyor.  18 yaş altı kategoride yarışan iki yarışmacı ile birlikte bu yıl bir kişi de Turan Özdemir Özel Ödülü’nü alacak.
Yarışmaya katılmak isteyenler yarışma şartnamesine www.mugla.bel.tr adresinden ulaşabilecek. Yarışmacıların şartnameye uygun olarak hazırlanmış eserlerini Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü Menteşe-Muğla adresine ulaştırmaları gerekiyor. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık