MUĞLA ECZACI ODASI’NDAN SUÇ DUYURUSU

Türk Eczacıları Birliği 32. Bölge Muğla Eczacı Odası, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Eczacılık Mesleğini Facebook üzerinden yaptığı yayınla küçük düşüren bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi

 MUĞLA ECZACI ODASI’NDAN SUÇ DUYURUSU
  • 03 February 2022, Thursday 10:05

Açıklama şöyle:

 

“Basına ve Kamuoyuna,

Yakın zaman içerisinde “Şikayetim Var Milas” isimli Facebook sosyal medya hesabında bir şahıs tarafından, Milas ilçemizde bulunan Eczacı meslektaşlarımızı ve aynı zamanda devlet büyüklerimizi hedef alan ve hakaret içeren ifadeler kullanılarak Eczacılık mesleğini kamuoyu önünde küçük düşüren asılsız iddialarda bulunulmuştur. 32. Bölge Muğla Eczacı Odası olarak bu kişi hakkında Milas Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurunda bulunduk.

Eczacılarımızı suçlayan bir dille,  stokçulukla itham eden bu asılsız iddiayı üzülerek takip etmekteyiz. Bildiğiniz üzere pandeminin ilk günlerinde de maske ve dezenfektan fiyatları konusunda meslektaşlarımız suçlanmış, ilerleyen dönemlerde ise fiyat farklılıklarının sebebinin üretici ve tedarikçi firmalar olduğu ortaya çıkmıştı. Eczacılarımıza yönelik “stokçu” ithamını esefle karşılıyor; gerçek dışı bu ithamları reddediyoruz.

Bizler halk sağlığını her şeyin üstünde tutan bir mesleğin mensuplarıyız. Mesleğimizi gururla, özveriyle yapıyor; pandemide de iyice görünür olduğu üzere mesleğimizin getirdiği sorumlulukları gerektiğinde ailemizi, sevdiklerimizi riske atmak pahasına yerine getiriyoruz.

Ülkemizin en ücra köşesinde tek bir vatandaşımızın dahi ilaçsız kalmaması için canla başla çalışıyoruz. Bu bağlamda hemen her yıl, mevcut sistemin işleyişinden kaynaklanan sorunlar dolayısıyla eczacıların stokçuluk suçlamasına maruz bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kez daha altını özenle çizmek isteriz ki; üretim ve tedarik kaynaklı ilaç yokluğunun sorumlusu kesinlikle eczacılar değildir. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık