Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden 10 Ocak açıklaması

​​​​​​​Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, “Ülkemizdeki basın hürriyetinin gelişmesi ve meslektaşlarımızın haklarının yerine getirilerek, mutlu olarak görev yaptıkları bir basın ortamının, bütün dünyaya örnek seviyelere ulaşması en büyük arzumuzdur” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nden 10 Ocak açıklaması
  • 10 January 2022, Monday 9:47

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklamada bulundu.

“Gazetecilik, halkımızın haber alma hakkını kullanmasına yardımcı olmak amacıyla doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerlerin öne çıktığı önemli bir meslektir” diyen Başkan Akbulut, Basının, önemli ve etkin bir denetim organı olarak, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu kaydetti.

Ülkemizde içinde bulunduğumuz medya sektörünün, basın çalışanlarını büyük güçlük ve risklerle karşı karşıya bırakmakta olduğuna işaret eden Başkan Akbulut, özellikle pandemi döneminde dövize bağlı olarak artan girdi fiyatları ile maliyetleri artan gazetelere diğer KOBİ’lere yapılan yardımlar ve desteklerin verilmemesinden dolayı, yerel gazetelerin ayakta durmakta zorluk çektiğini ve yayın kuruluşlarının bir bir kapandığına dikkat çekti.

Sürece yönelik, Muğla Gazeteciler Cemiyeti olarak yönetim kurulunda yer aldıkları Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nda da mücadele verdiklerini ve önerilerde bulunduklarını ifade eden

Akbulut söz konusu önerilerden şöyle söz etti:

“Türkiye’nin bir gerçeği haline gelen işsizlik konusunda gazetecilerin ilk sıralarda yer alması nedeniyle kamu olanakları kullanılarak işsiz gazeteciler için bir çözüm üretilmelidir. Son aylarda artan sahte gazetecilerin, özellikle sosyal medya üzerinden gazeteci kimliği kullanarak birer tehdit unsuru haline gelmesi gerçek gazetecileri endişeye sevk etmektedir. Bu sorunun ve ortalıkta yoğunlaşan basın kartı adı altında sahte belgeler satılmasının çözümü; her alanda olduğu gibi Türk Ceza Kanunu’nda gerekli düzenlemelerin yapılarak cezai müeyyide getirilmesi genel isteğimizdir. Anadolu basınının zor bir süreçten geçtiği bu dönemde gazetelerin kapanıyor olması, yaşanan ekonomik sıkıntıların bir göstergesi olmuştur. Anadolu Basınının yaşatılması için yeni tedbirler alması kaçınılmazdır.  Sürekli basın kartları, süresi geçen ya da basın kartlarını yenileyecek arkadaşlarımızın kartlarının verilmesinin gecikmesi bir an önce düzene sokulmalıdır.”

“İNTERNET MEDYASINA YASAL DÜZENLEME GETİRİLMELİ”

İnternet medyasına yönelik de görüşlerini ifade eden MGC Başkanı Süleyman Akbulut,

“Mecliste sürekli gündeme geldiğini gözlemlediğimiz ancak adeta yılan hikayesine dönen ve hiçbir mekanizma tarafından denetlenmeyen İnternet Medyası yasasının acilen çıkartılması ve bir statüye bağlanması mağduriyetlerin giderilmesi için şarttır.” dedi.

“MESLEĞİMİZ YARA ALIYOR”

Mesleklerinin günümüz siyaset, sermaye ve medya ortamında her gün biraz daha yara aldığını vurgulayan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, “Ülkemizdeki Basın hürriyetinin gelişmesi ve meslektaşlarımızın haklarının yerine getirilerek, mutlu olarak görev yaptıkları bir Basın ortamının, bütün dünyaya örnek seviyelere ulaşması en büyük arzumuzdur. Dileğimiz; meslektaşlarımızın hak ettikleri güvencelere kavuşturulması, hak ve hukuklarını yeniden elde etmeleri ve mesleğimizin itibarının yeniden sağlanmasıdır. Dayanışma günü olarak değerlendirdiğimiz bu anlamlı günde, doğru, tarafsız, kalemini hak, hakikat ve adaletten ayırmayan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor,

hayatlarını kaybeden meslektaşlarımı saygı ve rahmetle anıyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık