Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla Hokey Şampiyonası tamamlandı

​​​​​​​Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Hokey Federasyonu İl Temsilciliği Faaliyet Programında yer alan, iller arası Muğla Hokey Kupası, geçtiğimiz hafta içersinde Muğla’da yapıldı.

Muğla Hokey Şampiyonası tamamlandı

Şampiyonaya Köyceğiz Balı Spor Kulübü, Denizli Güney Spor Kulübü, Ege Yıldızlar Spor Kulübü U16 ve U14 kız takımları katıldılar.

Takımların kıyasıya mücadele ettikleri Hokey Turnuvasında oynanan karşılaşmalar sonrasında U16 Kızlarda Köyceğiz Balı Spor Kulübü 1.olurken, Denizli Güney Spor Kulübü 2.Ege Yıldızlar Spor Kulübü 3. oldu.

U14 Kızlarda ise 1.Denizli Güney Spor Kulübü, 2. Ege Yıldızlar Spor Kulübü, 3. ise Köyceğiz Balı Spor Kulübü oldu.

Müsabakalar sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren takımların ödüllerini Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Hokey Federasyon İl Temsilcisi Sevgi Tombul ve Menteşe Gençlik ve Spor Müdürü Yavuz Karahasanoğlu verdiler.

Muğla, Hokey Liginde 3 Takımla Temsil Ediliyor

Turnuvaya giren takımları tebrik eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman “Bu turnuvanın Nisan ayında başlayacak olan Hokey Süper Ligi için hazırlık niteliğinde olduğunu belirterek, ilimizi Köyceğiz Balı Spor Kulübü, Kadınlar Salon Hokeyi Süper Liginde. Muğla Ege Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübü, Kadınlar Hokey Süper Liginde, Muğla Ege Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübü U16 takımı ise Kızlar Süper Ligi’nde temsil etmektedir”dedi.

 Ömer İlman “Muğla, Hokey Süper Ligi’nde 3 takımla temsil edilmektedir. Hokey ilimiz için önemli bir spor dalı haline geldi. Biz de bunun için adımlarımızı atıyoruz. Hazineden tahsis edilen 67 dönümlük bir alan üzerinde uluslararası standartlara uygun Çim Hokey Sahası yapılması talebimizi Bakanlığımıza ilettik. Bu konuda çok önemli ilerlemeler kaydettik. Yapılması planlanan tesisler Muğla’da çok iyi durumda olan hokey sporunun daha da ilerlemesini sağlayacaktır. Ayrıca birçok ulusal ve uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapılarak ilimizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bir taraftan tesis sayılarımızı arttırken, kulüplerimizin de gelişmesinden mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bu yıl Muğla’mız ilk kez Süper Lig’de çeşitli branşlarda 7 takımla temsil ediliyor.  Basketbol, hentbol, hokey ve bedensel engelliler ve voleybol dallarında Süper Lig’de yer alıyoruz.

Ayrıca Avrupa Kupalarında ülkemizi ve ilimizi temsil eden Bodrum Yalıkavakspor Hentbol Kulübümüz, Avrupa Kupası’nda mücadele ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak devletimizin verdiği imkânlar ölçüsünde spor kulüplerimizin her daim yanındayız. Tesislerimizden kulüplerimizin üst düzeyde yararlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Tesislerimizin sayı, kalite ve nitelik açısından yükseltilmesi içim çalışmalarımız sürüyor. İlimizi temsil eden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum“ dedi.

Turnuvalar Sporcuların Birlik ve Beraberliğini Sağlıyor

Turnuvayla ilgili konuşan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hokey Antrenörü Serkan Şen, “İller arası bölgesel turnuvalar o bölgedeki takımların gelişimine çok büyük katkı sağlıyor. Pandemi döneminde sporcularımızın turnuvalara ara verilmesinden dolayı maç eksiklikleri bulunuyordu, hem maç eksikliğimizi tamamladık hem de bu tarz bölgesel organizasyonlar sporcularımızın takım olarak birlik ve beraberliklerini de pekiştiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis