Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla Milletvekili Metin Ergun ÖSYM Sınav Ücretlerini TBMM’ne Taşıdı..

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, ÖSYM sınavına giren öğrencilerden alınan ücretlerin çok yüksek olduğunu belirterek, konuyu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istemiyle TBMM Başkanlığı’na taşıdı.

Muğla Milletvekili Metin Ergun ÖSYM Sınav Ücretlerini TBMM’ne Taşıdı..

Metin Ergun’un soru önergesi şöyle:

“Bir liyakat tespit müessesesi olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınavlara giriş için belirlenen başvuru ücretleri, öğrencilerimizi ve ailelerini ekonomik olarak son derece zorlayıcı miktarlara ulaşmıştır. Bu sınav ücretleri, özellikle mezun durumda olup defalarca değişik sınavlara girmek durumunda kalan adayları ve ailelerini daha fazla müşkül duruma düşürmektedir.

Bununla birlikte, son yıllarda neredeyse her yıl güncellenen sınav ücretlerine enflasyon oranının çok üzerinde zamlar yapılması, bir kamu kuruluşu olan ÖSYM’yi çok pahalı şekilde topluma hizmet eden bir kuruma dönüştürmüştür.

Örneğin; 2016 yılında yapılan Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Sınavı 150 lira iken, 2019 yılında yapılacak aynı sınav için başvuru ücreti olarak adaylardan 246 lira istenmektedir. Benzer şekilde ALES, KPSS, YDS, YKS gibi birçok sınav için de başvuru ücretlerinde gerçekleşen artışlar benzer şekilde seyretmiştir.

Bu kapsamda;

  1. Kurumunuz bir yıl içerisinde kaç farklı alanda toplam kaç sınav yapmaktadır?
  2. ÖSYM yaptığı sınavların ücretini belirlerken başvuru ücretlerini hangi kıstaslara göre belirlemektedir?
  3. Kurumunuz her yıl sınav ücretlerine yapılan zamları hangi kıstaslara göre belirlemektedir?
  4. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sınavları ile mukayese edildiğinde ÖSYM’nin yaptığı sınavlar niçin pahalıya mal olmaktadır?
  5. ÖSYM yaptığı sınavları kâr etmek amacıyla mı yapmaktadır?
  6. Eğer kâr amacıyla sınav yapılıyorsa elde edilen gelir nasıl ve nerelerde kullanılmaktadır?”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık