Muğla SGK Müdürlüğü’nden ‘Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele’ açıklaması

Muğla SGK İl Müdürü Ahmet Ekecan, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalıştıklarını belirtti.

Muğla SGK Müdürlüğü’nden ‘Kayıt Dışı İstihdam ile Mücadele’ açıklaması
  • 14 November 2022, Monday 9:50

Ahmet Ekecan, sözlerine şöyle devam etti:

“2022 yılı Bilgilendirme  ve rehberlik  faaliyetleri ile Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele  kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalışmaktayız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan “2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” 25.10.2021 tarih ve 31639 (mükerrer) Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, söz konusu program doğrultusunda, Kurumumuzca, kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle daha etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. Bilinçlendirme faaliyetleri ve denetimler yaygınlaştırılarak sürdürülmektedir. Kurumumuz, esas olarak işverenleri sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek, mevzuatın uygulanması aşamasındaki sorunları en aza indirmeye çalışmaktadır. Bu çerçevede çeşitli dönemlerde belirlenen işyerleri, sendikalar, ilgili diğer STK’lar, basın-yayın kuruluşları rehberlik amacıyla ziyaret edilmekte veya bu gruplar aracılığıyla kamuoyuna yönelik çeşitli bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Bu faaliyetlerde işverenlere veya çalışanlara sosyal güveliğin önemi, kayıt dışı istihdamın olumsuz sonuçları, sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri, uygulanmakta olan sigorta primi teşvikleri, yapılandırma gibi konulara ilişkin bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır”.

Kurumumuz tarafından yapılacak  bilgilendirme ve rehberlik faaliyetleri ile kayıt dışı istihdamla mücadele  kapsamında   Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak Sivil Toplum Kuruluşlarına yapılan  ziyaretlerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bastırılan rehberlik ve bilgilendirme broşürleri oda başkalarına ileterek, kayıtlı işçi çalıştırmanın avantajları, kayıt dışı işçi çalıştırmanın işverenlere maliyeti ve iş kazalarını azaltmaya yönelik tedbirler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunulmuştur.”

           

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık