Muğla Talasemi Derneği’nden çağrı

​​​​​​​8 Mayıs Dünya Talasemi Günü. Muğla Talasemi Derneği de bu yıl 8 Mayıs’ta, pandemi neeniyle Talasemili çocuklar ve aileleriyle kutlayamadıkları bu gün dolayısıyla, belki de çok daha önemli bir konuda bir çağrı yayınladı. Talesemi hastalarının kansız yaşayamayacaklarının altını çizen Muğla Talasemi Derneği Başkanı NazlıTepeli, aşağıdaki duyuruyla, her duyarlı insanı, Kızılay’ın artık kan veremeyecek duruma geldiğini bildirmesi üzerine, kan bağışını artırmaya çağırdı.

Muğla Talasemi Derneği’nden çağrı

“Covid-19 pandemisi yaşadığımız son aylarda acil vakalar dışında hasta kabul etmeyen hastanelerimiz talasemili çocuklarımıza ve gençlerimize kesintisiz hizmet vermeye devam etmektedir. Çünkü Talasemi(Akdeniz Anemisi) kalıtsal bir kan hastalığıdır. Kan, vücudun organ ve dokularını besleyen, atıkları uzaklaştıran hayati bir sıvıdır. İşte bu hayati sıvı, talasemi hastalarının hayata tutunmalarının tek yoludur. Çocuklarımızdan ve gençlerimizden bazıları 10 günde, bazıları 15 günde bazısı ise 20 günde bir 2’şer torba kan alarak hayatlarını idame ettirirler. Bundan dolayı kan verme kriterlerini taşıyan bütün vatandaşlarımızı ısrarla düzenli kan bağışına davet ediyoruz.

Dünya’da Talasemi hastalığı ile ilgili olarak toplumda farkındalık oluşturmak üzere 1993 yılından bu yana 8 Mayıs “Dünya Talasemi Günü” olarak kutlanmaktadır.

Biz de her yıl 8 Mayıs’ta, talasemili çocuklar ve aileleriyle birlikte Dünya Talasemi Günü’nü kutlardık. Bu yıl Covid-19 sebebi ile kutlamalarımızı yapamadık. Önümüzdeki yıllarda, geçmişte olduğu gibi eğlencelerimizi yapabileceğimiz günlerin biran önce gelmesini diliyoruz.

Talasemili çocuklar daha adlarını öğrenmeden kan gruplarını öğrenen, yaşadıklarından dolayı zorunlu büyüyüp olgunlaşan çocuklardır. Onların en çok korktukları şey ise “Kanınız yok” denilmesidir… Bugünlerde Covid-19 pandemisi ve Ramazan ayı nedeniyle Kızılay’a yapılan kan bağışları çok azalmış ve hastalarımıza Kızılay tarafından kan bağışı yapacak donör getirmezseniz kan veremeyeceğiz açıklaması yapılmıştır. Bunun üzerine panikle Talasemi Derneği ve talasemili hastalar olarak kan bağışını arttırmaya çalıştık. Yakın çevremizi kan bağışına yönlendirirken bizim yapmayı planladığımız duyuruları ve çağrıları bizden önce yapan Menteşe Kent Konseyi Başkanı Dr. Vehip Keskin’e ve değerli Basın Emekçisi Sn. Özcan Özgür’e Talasemi Derneği olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Tabiki basında kan bağışı duyurusu yapan, bizim görmediğimiz, gözümüzden kaçan basın emekçisi arkadaşlar var ise onlara da teşekkürü bir borç biliriz.

Tek kan tedarikçisi Kızılay’ın kan stoğunun kırmızı alarm vermesi, Muğla Kızılay’ını da geçte olsa harekete geçirmiştir. Onlardan da stoklar kritik düzeye gelmeden önce kampanyalar düzenleyip, talasemililer, lösemililer ve diğer hayati öneme sahip kan hastalıkları olanların zor durumda kalmaması için ellerinden geleni yapmalarını, bu insanlara tekrar bu paniği yaşatmamalarını arzu ediyoruz.

Tüm duyarlı kamuoyuna Muğla Talasemi Derneği adına teşekkür ediyorum…

 

KAN VER, CAN VER!

TÜM TALASEMİ HASTALARININ 8 MAYIS DÜNYA TALASEMİ GÜNÜ KUTLU OLSUN.

TALASEMİ ÇİÇEKLERİ SOLMASIN                                                                                                                               

                                                                                     

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık