Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla’da Sosyal Konut Projesi Temeli 25 Ekim’de Atılacak(mış)!

Milas’ta Temel Atılıp Atılmayacağı Belli Değil!..

Muğla’da Sosyal Konut Projesi Temeli 25 Ekim’de Atılacak(mış)!
  • 30 September 2022, Friday 12:39

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesi çerçevesinde ilk temellerin 25 Ekim’de, içinde Muğla’nın da bulunduğu 17 ilde atılacağını açıkladı.  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla geçtiğimiz günlerde 'Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi' olarak açıklanan sosyal konut projesi çerçevesinde açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum proje dahilinde 25 Ekim'de aralarında Muğla’nın da bulunduğu 17 ilde temel atma töreninin gerçekleştirileceğini açıkladı.

İLK TEMELLER 25 EKİM'DE 17 İLDE ATILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı paylaşımda, "Vatandaşımızın bu projenin yapılıp yapılamayacağı konusunda hiçbir tereddüttü yok. Tüm dünyanın durduğu bir dönemde böyle bir projeyi açıklıyoruz ve 25 Ekim'de de ilk temellerini atacağız. 5 bin konutun ilk temellerini Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak'ta atacağız. Valiliklere yazı yazdık. Onlarda ilgililerle görüşmek suretiyle bize talepleri ilettiler. Biz de nüfus dağılımına göre adaletli şekilde sayıları belirleyerek, ilçelere dağıttık" dedi. 

Muğla’da yapılacağı açıklanan 2400 konutun 100 tanesinin de Milas’ta yapılacağı açıklanmıştı. Ancak Milaslılar, 2019 yılında kuraları bile çekilen 100 TOKİ konutunun daha temelinin bile atılmadığını bildiklerinden, Milas’ta temel atılıp atılmayacağını bilmiyorlar. Keza, kuraları bile çekilen 2019’daki 100 konutun da bu konutlarla beraber mi yapılacağı sorularını soruyorlar, ancak cevap bulamıyorlar. Çünkü Milas’ta, bu soruya cevap verebilecek kimse yok; biz bir araştıralım dedik, cevap verebilecek kimse olmadığını gördük!..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis