“Muğlamıza 470 milyon yatırım bütçesi ayırdık”

Oktay ÇAYIRLI -

“Muğlamıza 470 milyon yatırım bütçesi ayırdık”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Muğla Merkez ve ilçelerinde Büyükşehir tarafından yapılan çalışmaları değerlendirdi… Başkan Gürün, 2017 yılı bütçesinden ise Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğla’ya 470 milyon yatırım bütçesi ayırdıklarını söyledi…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014, 2015 ve 2016 yıllarında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve 2017 yılı bütçesi ile yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi vermek üzere dün saat 10.30’da Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

 

2017 yılı Yatırım

Bütçesi 470 milyon

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Ablan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının katılımlarıyla gerçeklestirilen toplantıda, Muğla merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Gürün, “30 Mart 2014’te, değişen yerel yönetimler yasası ile Muğla Büyükşehir Belediyemiz kuruldu. Bu yasayla birlikte Muğla’da bir Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçe belediyesi, 565 mahalle muhtarı vatandaşlarımız için hizmet vermeye başladı. Muğla, 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye’nin mega kenti İstanbul’un üç katı büyüklüğe sahip. Bu eşsiz ve geniş coğrafyada, olmayan bir Büyükşehir Belediyesi’ni kısa sürede kurduk ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğlamıza bugüne kadar 565 milyon yatırım yaptık. 2017 yılı için de Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğlamıza 470 milyon yatırım bütçesi ayırdık” dedi.

 

Söz verdiğimiz

hizmetleri

gerçekleştirmenin

mutluluğunu yaşıyoruz

Muğla’da bir Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçe belediyesi ve 565 mahalle muhtarıyla büyük bir aile olunduğunu dile getirerek konuşmasını sürdüren Başkan Gürün, “Her aile ferdinin isteklerinin olacağını bilerek, önem ve aciliyet sırasına göre yatırımlarımızı ve hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, Seydikemer Doğanlar’da karla mücadele ederken, Milas Sarıkaya mahallesine ilk içme suyu hattını bağlayan, Bodrum’da haşere ile mücadele eden, Yatağan’da evde bakım hizmeti ile Ahmet amcayla ilgilenen, Menteşe’de kısa mola hizmeti ile Ayşe teyzenin evladına göz kulak olan, Marmaris’te konforlu otobüsleri ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyan, Fethiye Ölüdeniz, Belceğiz’de altyapı sorununu çözen bir kurum haline geldik. Muğla’da vatandaşlarımıza söz verdiğimiz hizmetleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

MUTTAŞ’ın araçları

Milas’ın içerisine

girerse …

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışma yapan daire başkanlıklarının üç yıllık süre içinde yaptığı bazı çalışmaları kısa başlıklar halinde anımsatan Başkan Gürün, toplantıyı takip eden gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni A. Coşkun Efendioğlu’nun, ilçemizin otopark sorunu, meydan düzenlemesi çalışmaları ve MUTTAŞ taşımacılığı ile ilgili sorularını da yanıtladı.

MUTTAŞ araçlarının Milas içine girerek yolcu alması talebini MİTSO Başkanı Reşit Özer’in de kendilerine iletmesiyle değerlendirdiklerini belirten Başkan Gürün, aracın Milas’ın içine girerek yolcu alma işlemini gerçekleştirmesinin hava limanına yetişmeye çalışan yolcuların zamanları açısından olumsuz olduğunu söyledi. Gürün, ancak araçların yol güzergahından yolcu alabileceklerini, Milas’tan ulaşımın, yolcu kapasitesi araştırması yapıldıktan sonra ayrıca ele alınması gerektiğini söyledi.

 

Milas’ın otopark sorunu

İlçemizde yaşanan otopark sorununun çözülmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bir girişimde bulunup bulunmadığı sorusuna ise Başkan Gürün, “Otopark konusunu Muhammet başkanımla birlikte birçok kez konuştuk. Milas öyle bir yer ki, nereyi kazarsanız kazın mutlaka altından tarih fışkırıyor. Kazamadığımız için Milas’a katlı bir otopark yapmayı planladık. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konuda gelişmeler de var, ama nereye yapılmasının düşünüldüğünü, o aşamada söylemek daha doğru olur diye düşünüyorum. Aslında otopark konusu tüm vatandaşlarımıza da, özel işletmelere de açık bir konu. Yani Milas’ta arazisi bulunan herhangi bir vatandaş otopark yapmak istediğinde bizler de elimizden geldiğince desteği sağlayacağız” dedi.

 

Milaslılar

biraz nefes alsın

Cumhuriyet Caddesi, Müştakbey Caddesi, Atatürk Bulvarı ve İnönü Caddelerinin kesiştiği noktadaki kavşak düzenlemesinin ne zaman yapılacağı sorusunu da yanıtlayan Başkan Gürün, “Milaslılar iki yıl çok çamur gördü. Biraz nefes alsınlar dedik. Yarıyıl tatilinde yapılması çok zordu. Çünkü burada sadece büyükşehir olarak bizler çalışma yapmayacağız. Altyapı sırasında Aydem ve Telekom gibi kurumların da çalışmaları olacak. Onların çalışma tarihlerini belirlemelerini de bekliyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık