Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla’nın meralarında hayvanlar mutlu…

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi ile meralar hayat buldu.

Muğla’nın meralarında hayvanlar mutlu…

Muğla’da son 4 yılda toplam 19.231 da mera alanı için 12 adet Mera Islah ve Amenajman projesi hazırlandı. Bunlardan 8 tanesinin çalışmaları tamamlandı. 2021 yılında 4 adet proje Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. 2022 yılında başlanacak olan 4 adet Mera Islah ve Amenajman Projesinin toplam bütçesi 3.556.000 TL olup, proje kapsamında hayvan refahına yönelik çalışmalar geniş yer buldu.

2022 yılında 3 milyon 556 bin TL bütçeli 4 proje ile mera alanlarında çalışmalar devam ediyor.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak yaptığı açıklamada “Muğla’da mera alanlarının ıslahı için 12 adet Mera Islah ve Amenajman projesini hazırladık. Bunun 8 adetini tamamladık. 2022 yılı için ise 3 milyon 556 bin TL bütçeli 4 proje ile mera alanlarında çalışmalara yenisini ekledik.

19.231 da mera ıslah çalışmasıyla hayvan refahıyla birlikte çobanlarımıza 10 çoban evi yapıyoruz.

İl Müdürü Saylak açıklamasına şöyle devam etti. “ Hayvan refahının arttırılması amacı ile mera alanlarına sıvat (suluk), gölgelikler, kaşınma kazıkları, sondaj kuyuları, sondaj kuyularının çalışması için güneş enerjisi panelleri, tel çitler, canlı çit ile ağaçlandırma işlemleri yaptık.

Meradaki ot kalitesinin arttırılması amacı ile drenaj kanalları, yabancı ot mücadelesi, gübreleme, çalı temizliği, tohumlama işlemleri yaptık. Dağlarda zor şartlarda çalışmalarını yürüten çobanlarımızı da unutmadık. Yayladaki yaşam koşullarını iyileştirmek amacı ile 2022 yılı Mera Islah ve Amenajman projesi kapsamında 10 adet çoban evi yapıyoruz.” Dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis