Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla’ya iki yeni gelişmiş cihaz daha

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine ileri seviyede iki yeni önemli cihaz daha kazandırıldı.

Muğla’ya iki yeni gelişmiş cihaz daha

Tümör tedavisinde oldukça önemli avantajlar sağlayan ve akıllı radyoterapi yöntemi olarak değerlendirilen MR LINAC cihazıyla, kanser teşhisinde hastalığın net lokalizasyonu, büyüklüğü gibi verileri en gelişmiş biçimde sağlayan SPECT-CT cihazının Sağlık Bakanlığınca Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulması kararlaştırıldı. Bilindiği gibi bir süre önce PET-CT cihazının da kanser hastalıklarının teşhis ve tedavisinde kullanılmak üzere aynı hastane bünyesine kurulması kararlaştırılmıştı. İl Sağlık Müdürlüğünce Sağlık Bakanlığıyla yürütülen yazışmalar sonrası cihazlar hastaneye kurularak hizmete başlayacak.

Cihazlardan MR LINAC hali hazırda Muğla’daki bir özel hastanede bulunurken, SPECT-CT cihazı ise Muğla’da ilk kez Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulacak.

AK Parti Muğla Milletvekili M.Yavuz Demir, hükümetin Muğla’ya verdiği önemin göstergesi olarak ileri seviye sağlık cihazlarının Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine kazandırılmaya devam edildiğini söyledi. Hastaların ve yakınlarının özellikle kanser gibi hastalıklarda özel hastane imkânlarından daha gelişmiş seviyede üniversite hastanesinden yararlanabileceğini kaydeden Demir, “Son sağlanan cihazlarla İzmir, Aydın, Denizli, Antalya gibi çevre illere gitmelerine gerek kalmadan tüm teşhis ve tedavi olanaklarından üniversite hastanemizden yararlanacaklar. Bu alanda uzman hekimlerimizin bilimsel çalışmalarına da katkı sunulmuş olacak. Muğlamıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

SPECT-CT Cihazı

Kanser teşhisinde, hastalığın net lokalizasyonu, büyüklüğü, yayılımın tespit edilmesinde ve belirti göstermeyen (iskemik) kalp hastalıklarında teşhis ve tedaviye yardımcı bir cihaz olarak kullanılıyor.

MR LINAC

Mr görüntüsü eklenen ve akıllı radyoterapi olarak kabul edilen cihaz, hareketini net ve hızlı şekilde yakaladığı tümörü çevre dokulara zarar vermeden ışınlarla etkisiz hale getirmede kullanılıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis