Muhtarlar günü yarın kutlanıyor

​​​​​​​19 Ekim Muhtarlar Günü, yarın ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Gün dolayısıyla muhtarlar, sabah saat 09:00’da Muhtarlar Derneği önünde toplanarak, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atapark’a kadar kortej şeklinde yürüyüş gerçekleştirecekler. Saat 09:30’da da Atapark’ta resmi tören gerçekleştirilecek.

Muhtarlar günü yarın kutlanıyor
  • 18 October 2022, Tuesday 16:54

Muhtarlar günü nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat birer kutlama mesajı yayınladılar.

Başkan Gürün’den 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 19 Ekim Muhtarlar Günü için kutlama mesajı yayımladı.

Vatandaşlara hizmet noktasında en önemli görevlerden birini icra eden muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın 569 mahallesinde muhtarlarla birlikte hizmetin en iyisini hak eden hemşehrileri için çalıştıklarını söyledi.

  Gürün; “Şehrimizde yerel yönetimler olarak tüm kurumlar ve birimlerle işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Demokrasinin temel taşı olarak vatandaşlarımızın oyları ile seçilen muhtarlarımız, mahallelerinde ve köylerinde yerel yönetimler olarak bizlerin en büyük yardımcısı ve destekçisi olarak önemli bir görev üstleniyor. Muhtarlık, her zaman vatandaşlarımızın istekleri için ilk aradığı, talebini ilettiği makam olmuş ve bu noktada vatandaşların isteklerini en iyi bilen makamdır. Hizmetlerin vatandaşlarımıza en hızlı şekilde ulaşması, muhtarlarımızın taleplerini doğrudan bizlere iletebilmesi için 2014 yılında kurduğumuz Muhtarlar Masa’mız 8 yılda edindiği tecrübe ile görevine devam ediyor. Burada muhtarlarımızın talepleri anında kayıt altına alınıyor, yetkili birimlere aktarılıyor ve sorunun çözümü ile ilgili muhtarlarımıza geri dönüşler yapılıyor. Muhtarlarımız Muğlamıza hizmet noktasında her zaman bizlerin en önemli mesai arkadaşı, yoldaşı ve vatandaşlarımızla aramızdaki en sağlam köprü olmaya devam edecektir.

Değişen yasalar, düzenlemelerle muhtarlarımızın resmiyetteki görevleri azalsa da mahallelerinde ve köylerinde hala sorumlulukları bir o kadar fazla. Hemşehrilerimize hizmet noktasında çok önemli bir vazifeyi yerine getiren, birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğum değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte aileyiz birlikte Muğlayız” dedi.

 

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin Muhtarlar Günü mesajı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Muhtarlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi:

     “Yerel yönetimler gerek demokratik hayatta oynadıkları roller gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle muhtarlıklarıdır.

     Muhtar kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel-geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır.

     Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.

     İnsan ve hizmet odaklı olarak çalışan muhtarlarımız, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın kederlerine, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol üstlenen muhtarlarımız, vatandaşlarımıza en yakın idari birimdir.

     Her fırsatta talep ve beklentilerini dinleyip çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle bugün aramızda olmayan ve ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyor, tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Gününü” kutluyorum.”

 

Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, muhtarların günün kutladığı mesajı şu şekilde;

“Halkımız ve devletimiz arasında köprü vazifesi görerek, mahallesinde hizmet sunduğu tüm vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik gece gündüz ayırt etmeksizin emek harcayan, ter döken, çaba gösteren muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.

Milas Belediyesi olarak, hizmetlerimizin sürdürülebilirliğini sağlamak için muhtarlarımızı her zaman başköşede tutuyoruz. Belediye çalışmalarımızda muhtarlarımızla yaptığımız istişareler, bunun en somut göstergesidir.

Vatandaşların seçimi ve tercihi ile göreve gelen bir kamu görevlisi olan, şehrimize büyük emek ve katkıları olan muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, 7 gün 24 saat esasına göre yaptıkları görev için şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca geçmişte muhtarlık görevini yürüten eski muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, bu vesileyle geçmişten bugüne hayatlarını kaybetmiş tüm muhtarlarımıza rahmet diliyorum.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık