Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Mürsel Alban, Menteşe’deki TOKİ Konutlarını Sordu

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, 2016’da başladığı halde hala teslim edilmeyen Menteşe’deki TOKİ Konutlarını, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle gündeme getirdi. Önerge şöyle:

Mürsel Alban, Menteşe’deki TOKİ Konutlarını Sordu

“Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Muğla İlimiz Menteşe İlçemizde, Emirbeyazıt Mahallesi 383 Ada 211 Parselde 1106 Adet Konut, 32 Adet Ticaret ve 3 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi 2. Etap yapım işi, yer tesliminden itibaren 700 takvim günü dolmasına rağmen halen hak sahiplerine teslim edilmemiştir.

Yapımına 2016 yılında başlanan konutların tesliminin gecikmesi, ev sahibi olmak umuduyla bekleyen vatandaşlarımızı mağdur etmiştir.

Vatandaşlarımız bir yandan oturdukları evlere kira öderken, diğer yandan TOKİ aidatlarının ücretini ödemek zorunda bırakılmıştır. Birçok hak sahibi, bu aidatları ödemek için yüksek faizli kredi çekmiştir. Sürecin uzamasının bedeli vatandaşımıza yüklenmiştir. 

Buna göre;

  1. TOKİ tarafından, Menteşe İlçemizde Emirbeyazıt Mahallesi 383 Ada 211 Parselde 1106 Adet Konut, 32 Adet Ticaret ve 3 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi 2. Etap yapım işi, iş bitim süresinin dolmasına rağmen neden hala hak sahiplerine teslim edilmemiştir?
  2. Bu konutların 15.01. 2019 tarihi itibari ile yüzde kaçı tamamlanmıştır? İşin tamamlanması önünde ne tür engeller vardır?
  3. Söz konusu konutların, hak sahiplerine ne zaman teslim edilmesi planlanmaktadır?
  4. Konutların teslim tarihi aşıldığı için, mağdur olan hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla kira yardımı veya taksit ertelemesi gibi uygulamaların yapılması düşünülmekte midir?”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis