Mürsi için gıyabi cenaze namazı ve açıklama…

2013 Temmuz’unda askeri bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi tarafından Mısır’ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsi, yaşamını yitirdi. Hacıilyas Cami’nde dün öğle namazının ardından Gıyabi Cenaze Namazı kılındı ve başta Mısır Hükümeti olmak üzere destekçisi ülkeler şiddetle kınandı. AKP Milas İlçe Teşkilatı da yaptığı açıklamada, Mürsi’nin şehit olduğuna vurgu yaparak bunun bir cinayet olduğunu ve kabullenmeyeceklerini belirttiler.

Mürsi için gıyabi cenaze namazı ve açıklama…

Kaldığı cezaevinde yaşamını yitiren Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mürsi için dün, Hacıilyas Cami’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan Namazın ardından eski AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer tarafından bir açıklama yapıldı.

Eski İlçe Başkanı Akyer açıklamasında şunları söyledi:

“Mısır'ın siyasi tarihinde ilk kez demokratik seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mürsi, özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk'a yürümüştür.

İnandığı dava uğruna ömrünü adayan Mürsi, Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrilmiştir. 2013 Temmuz'unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır'da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak; işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir. 2357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mürsi, zalimlerin mahkemesinde şahadete yürümüştür. "Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!" (İbrahim, 42) diye buyuran bir dinin mensupları olarak bu süreçte bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur. Barbar Sisi'ye karşı ‘dur’ diyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. İnancımızın gereği ve Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla Mısır'da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, Mürsi'nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şahadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri asla unutmayacaktır."

Yapılan açıklamanın ardından cami avlusunda toplanan kalabalık ‘Tekbir’ getirerek mevcut Mısır Hükümeti aleyhinde slogan attılar. Kalabalık daha sonra dağıldı.

AKP İlçe Yönetiminden ‘Mürsî’ Açıklaması…

AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar da, Mursi’nin ölümü nedeniyle, cami önünde yapılan aynı açıklamayı, bir basın toplantısıyla duyurdu.

Mursi, Müslüman Kardeşler adlı örgütün yöneticisi ve adayı olarak seçimle iktidara gelmişti. Ancak daha sonra meydana gelen kanlı olaylar sonrasında, Sisi yönetimindeki askerlerce bir darbeyle iktidardan düşürülerek, cezaevine konmuştu. Yargılaması devam ederken de, Mısır televizyonunun açıklamasına göre, kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Mursi’nin ölümü sonrası, Suudi Arabistan Mursi’nin terörist olduğunu söylerken, Arap dünyasından da önemli bir tepki gelmemişti. Ancak Türkiye, hepsinden fazla Mursi’yi sahiplendi ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çağrısı sonrası, bütün Türkiye’de öğle namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık