Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MUSKİ’den Boğaziçi’ne müjde

Uzun yıllardır su sıkıntısı ile boğuşan Milas’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde MUSKİ tarafından düzenlenen toplantıda, mahalleliyi sevindiren haber verildi. MUSKİ yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Mumcular Barajı arıtma tesislerinden çekilecek bir boru hattı ile, yaklaşık 4 Milyon TL. keşif bedelli tesis ve ayrıca 100 tonluk yeni bir modüler su deposu inşaatı ile Boğaziçi Mahallesi’ne içilebilecek nitelikteki suyun temininin yapılacağı bildirildi. 

MUSKİ’den Boğaziçi’ne müjde

20 Ağustos 2020 Perşembe günü MUSKİ yetkilileri tarafından Boğaziçi Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda mahallenin yetersiz olan ve yıllarca problem teşkil eden içme ve kullanma su konusu konuşuldu.

Toplantıya; MUSKİ İçme Suları Daire Başkanı Ayhan Türkoğlu, MUSKİ Milas Sorumlu Müdürü Güray Emiroğlu, Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun, DSİ 21.Bölge Müdürlüğü Yer Altı Suları Emekli Şube Müdürü Salim Yüzereroğlu, Mandalya Çevre Platformu Başkanı Mete Alpsar, CHP Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Canan Çelenk, Boğaziçi Mahalle Temsilcisi Ümit Kuş, Boğaziçi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan site ve kooperatif başkanları ve kalabalık vatandaş grubu katıldı.

MUSKİ İçme Suları Daire Başkanı Ayhan Türkoğlu yaptığı konuşmada, tüm mahalle sınırları içerisinde kalan vatandaşların uzun süreli ve sorunsuz su kullanabilmesi,Milas yöresinde açılan ve debisi yeterli olan kuyulardan elde edilen su ile mümkün olabileceğini belirtti.

Hazırlanmış olan bu projenin gerçekleşmesi için finansman arandığını ancak;

Yaklaşık 100 Milyon TL. tutarındaki proje bedelinin MUSKİ’yi aştığını belirten Türkoğlu, mutlaka İller Bankası ve Dünya Bankasından sağlanacak krediye ihtiyaç duyulduğunu ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

MUSKİ İçme Suları Daire Başkanı Ayhan Türkoğlu, MUSKİ’nin su verdiği hane ve sitelerin kalitesi oldukça düşmüş olan ve kullanımında sıkıntılar yaratan su sorununu 6 ay gibi kısa süre de çözebilecekleri müjdesini verdi.

Türkoğlu, Mumcular Barajı arıtma tesislerinden çekilecek bir boru hattı ile, yaklaşık 4 Milyon TL. keşif bedelli tesis ve ayrıca 100 tonluk yeni bir modüler su deposu inşaatı ile içilebilecek nitelikteki suyun teminini gerçekleştireceklerini belirtti.

Konuşmacıların bazıları; Pandemiden dolayı bu kış birçok insanın kışlık evlerine gitmeyeceğini ve su ihtiyacının devam edeceğini vurgularken, bir site yöneticisi; evinin girişinde arıtma cihazı olmasına rağmen, yaptırdığı laboratuar tetkikinde metal madde yoğunluğundan suyun kullanıma müsait olmadığını belirterek, mevcut suyun bile ne denli problem arz ettiğini belirtti.

Su sorununu siyasi açıdan değinen bir katılımcı; “Eğer Büyük Şehir Belediyesi CHP de değil de AKP de olsaydı, gerekli finansman bulunur ve sorun çok önceleri çözülürdü” iddiasında bulundu.

Daha sonra köyün girişindeki göl alanında oluşan pis kokunun oluşum nedenleri tartışıldı.

Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun DSİ 21. Bölge Müdürlüğünün Mazı Çayı’nda yapmayı planladığı çalışmalardan bahsederek, konunun Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce de incelenildiğini ve su numunesi alınarak laboratuar tahliline gönderildiği açıklamasını yaptı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis