Nakliyat-İş’in Çınartaş’ta çoğunluk tespiti geldi..

Kömürcüoğlu Grubu işletmelerinden Çınartaş A.Ş.’de çalışan işçilerin çoğunluğunun DİSK Nakliyat-İş Sendikasında örgütlü olduğu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca tespit edildi.

Nakliyat-İş’in Çınartaş’ta çoğunluk tespiti geldi..

Bilindiği gibi bu şirkette çalışan işçiler, Nakliyat-İş Sendikası’nda örgütlendikleri ve çalışma koşullarının düzeltilmesi ve daha iyi ücret talep ettikleri için, 11 işçi işveren tarafından, pandemi koşullarında işçi çıkarmak yasak olmasına karşın işten çıkartılmış ve işçiler 47 gündür işyeri girişi önünde direniş başlatmıştı. Sendika avukatı da 21 Mayıs tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvuruarak yetki tespiti yapılmasını istemişti. Dün, sendikaya Bakanlık tarafından çoğunluğu sağladıklarına dair tespit yazısı geldi. Bunun üzerine, bu konu ile ilgili gelişmeleri aktarmak üzere, Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve sendika avukatı, işyeri önünde bir basın açıklaması yaparak, süreci anlattı ve artık yetkili sendika olduklarını bildirdi.

Küçükosmanoğlu yaptığı konuşmada, bu tespit yapıldıktan sonra, avukatlarının işçilerin işe iadesi için Pazartesi günü itibariyle davaları da açacağını ve bunların hepsinin kazanılacağından kuşku duymadıklarını açıkladı. İşverenin, bakanlığın bu tespit kararına karşı itiraz hakkı olduğunu, ancak bunun değişmeyeceğine inandıklarını belirterek, “biz artık DİSK Nakliyat İş olarak Çınartaş işyerinde yüzde 99, 9 yetkili sendikayız. Yasal olarak yapılması gereken arabulucu görüşmeleri de başladı, patron uzlaşmaya girmeye yanaşmıyor. Bu karar sonrasında buradan bir kere daha işverene sesleniyoruz. Burdaki işçiler, yasaların öngördüğü şekilde daha uygun koşullar ve ücretlerle çalışmak istiyorlar. Bizim çoğunluğu alan sendika olduğumuz da Bakanlıkça onaylandı. Artık bizimle toplu sözleşme masasına oturmak zorundasınız. Diyoruz ki, gelin bu işi uzatmayın, işten çıkarılan işçi arkadaşlarımızı işe geri alın ve çalışma koşullarını da oturup konuşalım, anlaşalım. Çalışma Barışı dediğimiz şeyi sağlayalım. Biz haklıyız, bu barışı bozan işverendir. Bir an önce bu hatalı yoldan vazgeçip, işçilerin artık sendikalı olduğunu kabul edin ve anlaşalım. Yoksa biz, sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bütün Milas halkından ve kitle örgütlerinden de haklı mücadelemizi desteklemelerini istiyoruz. Bu pandemi sürecinde işçi arkadaşlarımızın yaşadıkları ve bizim buradaki mücadelemiz çok önemlidir. Türkiye çapında önemli bir örgütlenme çalışmasıdır. Biz bu işin arkasındayız. İşveren de artık Çınartaş işçilerinin sendikalı işçiler olduklarını kabul ederek hareket etmek zorundadır” dedi ve toplantı, sendika avukatının da bu yöndeki konuşması sonrasında, “Yaşasın Kömürcüoğlu/Çınartaş Direnişimiz”, “Kanunsuz şekilde işten atılan işçiler geri alınsın”, “Yaşasın DİSK/Nakliyat İş” sloganlarıyla sona erdi.

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık