Nihayet! Yavuz Demir’den Müjdeli Açıklama:

​​​​​​​GÜMÜŞKESEN ANITI YANINDAKİ MÜZE BİNASI YIKILACAK!

Nihayet! Yavuz Demir’den Müjdeli Açıklama:

AKP Muğla Milletvekili M.Yavuz Demir, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, tarihi Gümüşkesen Anıtı’nın dibine yapımına başlanan ve yarım kalan müze binasının “bertaraf edilmesi” kararı alındığını duyurdu.

Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın kurtuluşu anlamına gelen bu güzel haber için Sayın Demir’e teşekkür ediyor, Gümüşkesen Anıtı’nın tekrar eski haliyle ziyarete açılacağı günleri bekliyoruz.

M.Yavuz Demir’in sosyal medyadan paylaştığı açıklama şöyle:

“Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’la Milas’taki Gümüşkesen Mezar Anıtı’nı ilk ziyaret ettiğimizde yeni müze alanı olarak inşa edilmeye başlayan yapının arkeoloji ve kültürel değerlerimizle bir uyumu bulunmadığı, muazzam estetikle yapılmış eserin yanında yakışmadığına kanaat getirmiştik.

Milattan Sonra 2. Yüzyıl, Roma döneminde tarihlenen ve bölgemizin önemli tarihi yapılarından Gümüşkesen Mezar Anıtı’nın inşa edildiği tarihteki ruhunu koruyabilmek için, Sayın Bakanımızla sponsor bir firma tarafından hazırlanan yapının bertaraf edilmesi gerektiğinde mutabık olduk.

Kültürel değerlerimiz bizim için çok önemli.

Şimdi Sayın Bakanımızla birlikte Milas’a yeni bir müze kazandırmayı planlıyoruz. Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı’nımızla birlikte Milas’ın eşsiz kültürel değerlerini tanıtmak, bölgemizin turizm potansiyelini artırmak için gayret sarf ediyoruz.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık