O fotoğraflara açıklama geldi

Milas’taki Özel İZAN Sağlık Hastanesi’nde çekilen görüntülerin sosyal medyada büyük yankı bulması üzerine hastane yönetimi ve başhekim İbrahim Özman birer açıklama yayınladı. Açıklamada, görüntülerdeki önlemlerin ‘solunum sıkıntısı çeken bir hastanın yoğun bakımdan dış merkeze sevk sürecini yürüten 112 ekibinin, koronavirüs salgın tehdidine karşı aldığı standart kişisel korunma önlemleri olduğu’ vurgulandı.

O fotoğraflara açıklama geldi

Koronavirüs salgını, tüm dünyada olduğu gibi Milas’ta da vatandaşları paniğe sevk ediyor.  Salgının boyutu nedeniyle sosyal medyada ve halk arasında yayılan asılsız haber ve dedikodular, vatandaşları yanlış yönlendiriyor.
Geçtiğimiz günlerde Özel İZAN Sağlık Hastanesi’nde gerçekleştirilen sevk esnasında çekilen bir görüntü, sosyal medyada gündem oluşturdu. Vatandaşlar, ambulansta çekilen görüntüler nedeniyle büyük panik yaşasa da işin aslı, hastane yönetiminin yaptığı açıklamanın ardından ortaya çıktı.
İZAN Sağlık Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, o görüntülerin solunum sıkıntısı çeken bir hastanın yoğun bakımdan dış merkeze sevk sürecinde çekildiği belirtildi.  Özel giysilerin ise, sevk sürecini yürüten 112 ekibinin koronavirüs salgın tehdidine karşı aldığı standart kişisel korunma önlemi olduğu ifade edildi.  
Hastada yapılan koronavirüs test sonuçlarının ise negatif olduğu bildirildi.
Yönetim, fotoğraf ve asılsız bir yorumla sosyal medyada yapılan paylaşım sebebiyle hastane telefon santralinin kilitlendiğini, Milas halkının paniklediğini, sağlık çalışanlarının dikkatinin dağıldığını ve morallerinin bozulduğunu söyledi.
Açıklamada, “Doğru bilgi ve sağduyu ile halkımızla omuz omuza mücadele vereceğimiz bir dönemde lütfen asılsız haberlere itibar etmeyin, yanlış bilgi yaymaya aracı olmayın. Bizleri sağlık için çalışmaktan alıkoymayın.” denildi.
BAŞHEKİMDEN AÇIKLAMA
Öte yandan Özel İZAN Sağlık Hastanesi Başhekimi İbrahim Özman, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Özman, çok hassas bir dönemde olunduğunun altını çizerek, “Lütfen sosyal medyada asılsız haberleri paylaşmayın, yaymayın. Hassasiyet göstermek istiyorsanız önerilen önlemlere uyun. Ben de tüm değerli sağlık çalışanları gibi görevimin başındayım. Hastanemizde tüm başvuruları tek girişten kabul ediyoruz. Her başvuran kişi ve yakınların ateşini ölçüyoruz, öyküsünü alıyoruz. En küçük risk gördüğümüz hastayı da ayırarak, gerekli tıbbi yardımı almasını sağlamaya çalışıyoruz. “ dedi.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık