“Ocak Kart Projesi”

​ÖNDER Haber -

“Ocak Kart Projesi”

Milas Ülkü Ocakları tarafından, ilçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vermek amacıyla ‘Ocak Kart Projesi’ başlatıldı …

Proje hakkında bilgi veren Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül, “Her okul dönemi öncesi ailelerce yaşanan maddi külfet, bazen kimi gençlerimizin eğitiminden tamamen yoksun kalmalarına sebebiyet vermekte. Maalesef bu üzücü durum hem anne babaları, hem de eğitim gören arkadaşlarından geri kalan öğrenci kardeşlerimizi ve bizleri üzmekte. Ülkemizin çıkmazda olan ekonomik ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin çaresiz durumunu gözönüne alırsak, milletçe yardımlaşma ve paylaşmaya en çok ihtiyacımızın olduğu dönemlerden birinden geçmekte olduğumuzu görmekteyiz. Vicdan sahibi insanlar olarak, bu zor devrin çaresizlik içinde kalan ailelerini ve genç öğrenci kardeşlerimizin gözyaşlarını görmezden gelemeyiz, gelmemeliyiz. Bahsetmiş olduğum üzücü durumlara karşı sorumluluk bilinci ile Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın!’ sözünü düstur edinerek, ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize ve kıymetli ailelerine bir nebze olsun destek olabilmek adına halisane bir çalışma başlatmış bulunmaktayız” dedi.

Milas Ülkü Ocakları Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında, “İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Destek Çalışması - ‘Ocak Kart’ Projesi” olarak adlandırdıkları bu çalışmayla, maddi zorluk yaşayan öğrenci ve ailelerine destek olmayı, onların elinden tutmayı amaç edindiklerini ifade eden Gönül, “Projemiz ihtiyaç sahibi kardeşlerimize giysi, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri olarak yapılacak olup, belirlemiş olduğumuz maddi kotalar neticesinde destek sağlanacak. Çalışmamız ahlaki ve vicdani olarak, ihtiyaç sahibi ailelerin ve kardeşlerimizin mağdur olmaması açısından gizlilik esasına biat ederek ‘Ocak Kart’ olarak adlandırdığımız ve özel olarak çıkartmış olduğumuz kartlar üzerinden yürütülecek. Destek vermek isteyen vatandaşlarımız, kıymetli ailelerimiz ve öğrenci kardeşlerimiz çalışmayla ilgili detaylı bilgileri ‘Sosyal Faaliyetler Birimi-Proje Yetkilisi’ arkadaşlarımız olan Fatih Dursun’a 0 543 553 31 83’lü numaradan ve Emrah Acar’a 0 545 438 00 48’li numaradan ulaşabilirler” dedi.

Açıklamasının son bölümünde, 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı öncesi, tüm öğrencilere başarılar dileyen Gönül, “Öğrencilerimiz, ülkemiz adına aydınlık yarınların ümidi, karanlık devranın güneşi. Bunu asla unutmamalılar. Gençlik hareketi olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, önümüzde çalışkanlığın mevcut örneği olan Genel Başkanımız sayın Olcay Kılavuz’un izinde, sorumluluğumuzun bilincinde ve Türk gençliğinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık