Öğrenciler sağlık için yürüdüler

3-4 Ekim “Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle, Milas’ta İlçe Sağlık Müdürlüğü’nce, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katılımıyla, yürüyüş etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ergun Kırova, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Durmuş Tayfun Uslu, İlçe Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir de bulundu.

Öğrenciler sağlık için yürüdüler

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ergun Kırova, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, toplumda düzenli, yeterli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması ve fiziksel aktivitenin sağlık faydalarına dikkat çekilmesi amacıyla her yıl 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlandığını” kaydetti.

Dünya Yürüyüş Günü etkinliği kapsamında, Sakarya İlkokulu ve Ortaokulu ile Merkez İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü çalışanları, sabah 3 Ekim’de sabah Atapark’ta toplanarak, Ulusal Egemenlik Caddesi, Kadıağa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi’nden geçip, tekrar Atapark’a geldiler. Burada toplu fotoğraf çekiminden sonra, öğrenciler okullarına dönerken, kurum çalışanları, Sağlık Bakanlığı’nın broşürlerini halka dağıttılar.

(Fotoğraflar: Hüseyin AÇAR)

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık