“Öğretmen Sürekli Eğitim Merkezi” Tanıtıldı: Nitelikli Öğretmen, Nitelikli Yeni Nesiller

İlçemiz özel okullarından birisi olan İMİ Koleji “Öğretmen Sürekli Eğitim Merkezi” (ÖSEM) projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdi. 1 Aralık Cumartesi Günü Milas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme toplantısına, İlçemiz Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal da katıldı.

“Öğretmen Sürekli Eğitim Merkezi” Tanıtıldı:  Nitelikli Öğretmen, Nitelikli Yeni Nesiller

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, şunları söyledi:

“Eğitim, bir toplumun geleceğini şekillendirmesi, öğrencileri yetiştirip geleceğe hazırlaması açısından önemli bir etken. Öğrencileri yetiştirirken de önemli olan öğretmen. Çağımız çok hızlı ilerliyor, bu ilerleyen gelişen çağda öğretmenlerimizi de yeniliklere açık bir şekilde geliştirmemiz gerekiyor. Bu yüzden bu çalışmayı önemsiyoruz. Lakin biz öğretmenler olarak akademik bilgilerimizi değil, her alanda öğrencilerimize en iyisini aktarmaya çalışıyoruz. Bunun için kendimizi geliştiriyoruz. Öğrencilere sevdiğimizi, güvendiğimizi göstermemiz lazım. Gelecekte her şey bizim elimizde. Bunun için bu proje önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, bu kutsal mesleği yapan arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın ardından ise İMİ Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gözen, ‘ÖSEM’in tanıtımını ve sunumunu yaptı.

Gözen’in ÖSEM’le ilgili aktardıkları şöyle:

“Misyonumuz (öz görevimiz)  ‘Çağdaş ve modern eğitim kurumları kurmak, bu kurumlarda oluşturduğu yüksek kaliteli eğitim, öğretim ortamlarında ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insanları yetiştirmek’ tir. İMİ Koleji, nitelikli insan yetiştirmenin yolunun öğrenmeye aç, kişisel gelişimlerini sürekli kılan, nitelikli öğretmenlerin varlığından geçtiğini bilir.

Öğretmen yetiştiren okulların eğitim içeriği ve çıktı kalitesi kurumumuzun amaçları kapsamındaki ideallerini karşılayabilecek ‘nitelikli, en iyi öğretmen’ oluşumu için yeterli değildir. Aradaki fark İMİ Koleji’nin ‘öğretmen eğitimi ihtiyacı’dır.

Öğretmen Sürekli Eğitim Merkezi (ÖSEM), öğretmenlerimizin ‘genel kültür, mesleki gelişim, kurum kültürü ve kişisel gelişim’ konularında birikimlerini üst seviyeye çıkartmak için kurum içi yapılandırılmış öğretmen eğitim merkezidir.  ÖSEM ile kurumsal öğretmen eğitim ihtiyacımızı karşılayarak bizleri misyonumuz olan nitelikli insan yetiştirme amacımıza ulaştıracak standart ve kalıcı bir öğretmen niteliği hedefliyoruz.

Gelecek yıllarda kurumumuzda çalışmayı sürdürsün ya da sürdürmesin, öğretmenlerimizin eğitme ve öğretme işindeki bilgi, beceri, tutum ve davranış birikimlerini uluslararası yüksek kaliteye çıkartmanın ülkemiz yararına olduğunun bilinciyle yol alıyoruz.

Nitelikli Öğretmen

“İMİ Koleji, toplumlar için en büyük sermayenin nitelikli insan birikimi olduğunu bilir. Nitelikli insanın nitelikli ortamda, ancak nitelikli öğretmenlerle yetişebileceği felsefesiyle hareket eder. Öğrencilerinin sahip olduğu bilgi, beceri, düşünce, tutum ve davranış birikimlerini okula kayıt gününden mezuniyet gününe kadar, daha yüksek kapasitede ve daha geniş kazanımlara ulaştırmak için uğraş verir. Yerel ve geleneksel birikime evrensel bilgi ve deneyimleri de katarak yakın çevresine, ülkesine ve dünyaya yararlı, iyi ve çalışkan bireyler yetiştirmeye çalışır.

 

Nitelikli öğretmen hedefimizin temeli, öğretmenlerimizin okullarımızda mesleklerini yaparken İMİ Koleji’nin  ‘nitelikli insan yetiştirme’ misyonu ile bir bütünlük içinde yeni bilgi, beceri, davranış ve tutumlar oluşturmaları ve bunu sürekli geliştirmeye istekli olmalarıdır. İnsanın tarihteki sosyal, kültürel ve teknoloji uygulama ve gelişimine bakıldığında insanın niteliklerini artırmanın sınırı yoktur.

 

Bunun için öğretmenlerimizin; ‘dünyayı, bilişim çağı ve küreselleşme olgularını anlamış, ilgi alanları çok geniş, bilgiye ulaşabilen, analitik ve eleştirel düşünme becerileri yüksek,  bilginin doğruluğunu analiz edip yeni sentezlere geçiş yapılabilen, ulaştığı sentezi özümseyip aktarabilen ve eyleme dönüştürerek eğitim öğretim ve üretimde verimli kullanılabilen’ kişiler olmaları gerekiyor.

Öğretmen Eğitimi

İMİ Koleji’nde çalışan her öğretmen ÖSEM’ce belirlenen ihtiyaç ve konu içeriğine, öğretmen deneyim düzeyine  göre, amaçlanan ve tanımlanan niteliklere ulaşana kadar hep birlikte, gruplar halinde, küçük gruplar ya da kişiye özel eğitim alır. Eğitim verilecek her konu için müfredat ve içeriği ÖSEM yönetim ve eğitmenler kurulunca belirlenir. Eğitimleri;

a) İMİ Koleji bünyesinde belirlenen bir ölçme değerlendirme yoluyla  ÖSEM yönetimince “öğretmen eğitmeni öğretmen” sıfatı olanlar,

b) ÖSEM yönetimi tarafından dışarıdan belirlenen ve İMİ Koleji vizyonuna uygun donanımda, konusunun uzmanı, sektörde tanınmış ve bilinen ‘akademisyenler’ verir.”

Erol Gözen’in sunumunun ardından konuk olarak gelen konuşmacı katılımcılar Dr. Ali Akdoğan (Töder Yönetim Kurulu Üyesi), Prof. Dr. İrfan Erdoğan (Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı) kısaca projenin önemli olduğundan, bununla birlikte eğitimin daha başarılı şekilde uygulanacağından ve bunun herkes için, bütün toplum için iyi olacağından bahsettiler.

Düzenlenen toplantıda Kaymakam Eren Arslan da kısa bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

“Geleceğimiz adına umutlanmamızı ve mutlu olmamızı sağlayan bir toplantıya katılmış olmanın sevincini sizlere söylemek istiyorum. Oluşturulan bu eğitim projesinin ne kadar önemli olduğunun ben de altını çizmek isterim. Çünkü hakikaten öyle bir çağda yaşıyoruz ki bilginin çok hızla üretilip çok hızla tüketildiği bir çağdayız. Bugünkü bilgimizle yarını kurgulayabilmemiz mümkün değil. O yüzden geleceği inşa eden öğretmenlerimizin tüm bu donanımlarıyla çağı yakalamış olması, bilgiyi alıp üreten, işleyen ve bizlere nitelikli şekilde sunan sizlerin kendini geliştirmiş, donanımlı olması gerçekten çok önemli. Bu eğitim faaliyetinin varlığı ve ilçemizde de olacak olması bizim açımızdan da son derece mutluluk verici. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığımızın eğitim vizyonuyla da birebir örtüşen bir yapının burada kurgulanmış olması, sadece okul çatısı altında akademik bilgilerin yanı sıra, toplumsal olarak ihtiyacımız olan şeylere de çözüm üretmek için seferber olmamız, beni bu ülkenin bir vatandaşı olarak gerçekten çok mutlu etti. Bu projenin model alınacak bir çalışma olacağını düşünüyorum, çok umut verici, çok güzel bir gelişme. Emeği geçen herkese gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.”

Önümüzdeki süreçte eğitim toplantılarının devam edeceği belirtildi ve toplantı sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık