Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Şampiyonlar bu kez Güllük’te kıyasıya mücadele etti…

İlçemize bağlı Gülük Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ve bölgenin ikinci büyük güreşi olarak kabul edilen, ülkemizin dört bir yanından gelen develerin katılımıyla gerçekleşen güreşlere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Şampiyonlar bu kez Güllük’te kıyasıya mücadele etti…

Havanın da güzel olmasını fırsat bilen güreşseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Zeynep Çınar, Faik Karagöz, eksi dönem Muğla Milletvekilleri İrfettin Akar ve Zeki Çakıroğlu, Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, SS. 42 Nolu Milas Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Arıcı, Milas Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, derneklerin yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcilerin de aralarında bulunduğu kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi.

“Yörük kültürü biziz... Bizim mayamızdır, hamurumuzdur, bizi bir arada tutan harçtır”

Etkinlikte bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Böylesi güzel bir havada Güllük Mahallemizde düzenlenen deve güreşlerinde bir araya geldik. Burada her anlayıştan, her kültürden ve farklı sosyal yapıdan insan var. Birlikteyiz, beraberiz. İşte özlediğimiz Türkiye’nin tablosu budur. Bu özlediğimiz tabloyu, Yörük kültürünü yaşatmaya borçluyuz.  Hepimiz Yörük kültürü etrafında kenetlendik. Ülkemizin birliği, dirliği ve geleceği Yörük kültürünü yaşatmamız ve gelecek nesillere aktarmamıza bağlı. İşte bu güreşleri bu amaçla düzenliyoruz. Geldiğiniz için, destek verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Eğer bir Yürük Obası’nda duman türüyorsa bilin ki geleceğimizden endişelenmemizi gerektirecek bir durum yoktur. Yörük kültürü biziz. Bizim mayamızdır, hamurumuzdur, bizi bir arada tutan harçtır. Bu açıdan biraz önce söylediğim gibi bu ülkenin bekasında Yörük kültürünün izleri vardır ve bu izleri arttırmaya mecburuz. Yörük ülkesiniz seven, Cumhuriyetine bağlı, Atatürk’ünü seven, vefalı insan demektir. Bu açıdan geçmişteki atalarımıza ve gelecek nesillerimize söz veriyoruz ki Cumhuriyetin ışığından ve Atatürk’ün izinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu duygularla böyle bir organizasyonun emektarı olmaktan son derece mutlu ve gururluyum. Sizleri en samimi duygularımla selamlıyorum ve bağrıma basıyorum. Hepinize iyi seyirler diliyorum, deveci arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Muhammet Tokat’ın konuşmasının ardından mikrofona bu kez, eski dönem Muğla Milletvekili İrfettin Akar geldi. Akar yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu ve gururluyum. Siyaseti bitireli 19 sene oldu ve şu anda eski dönem bir milletvekili, içinizden biri olarak karşınızdayım. Ben siyasete vekil olarak girmedim. Ben siyasete, halkıma hizmet etmek için, halkımın mutluluğu, ülkemin birliği-dirliği için girdim. Şunu ifade etmem gerekiyor. Şu anda ülkemde demokrasinin, halkın mutluluğunun, birlik ve beraberliğin daha fazla olmasını isteyen biriyim. Çünkü Türk insanı bunu hak ediyor. Ben de içinizden biri olarak bunların olması için dua ediyorum. Benim partim maalesef bugün iktidarda değil, bugün ortada yok ama ben; Demokrat Partili, Adalet Partili, Doğru Yol Partili ve bugün yine Demokrat Partili olmaktan onur ve gurur duyuyorum.

Demokrasiyi günlük olarak değil, gelecek olarak düşünün. Eğer ben koltuklara değer verseydim; 2002’de, 2007’de, 2014’de ve 2018’de yapılan seçimlerde bir yerlere gelirdim. Siyaset, koltuk kavgası için yapılan bir iş değildir. Siyaset; onurlu, şerefli, haysiyetli, ülke ve millet için yapılırsa bir anlam taşır. Ey Halkım! Ey Güllüklüler! Ey Milaslılar ve Ey Muğla’mın güzel insanları… Önümüzdeki seçimlerde oyunuzu verirken günü kurtarmak için değil; ülkemin, milletimin, devletimin, halkımın daha mutlu olması için oyunuzu kullanın.”    

Yapılan konuşmaların ardından akşam saatlerine kadar devam eden müsabakalarda develer kıyasıya mücadele ederken, maçların sonunda dereceye giren develerin sahiplerine ödülleri verildi.

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis