Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Milas Kaymakamlığı tarafından Milas Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Atapark’ta çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından kutlama programı için Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’na geçildi.

Öğretmenler Günü törenle kutlandı
  • 25 November 2021, Thursday 8:58

Buradaki etkinliklere; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Milas Emniyet Müdürü Nedayi Atakan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, daire amirleri, öğretmenler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirildi.
Müdür Bal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bir harf yükü bir dağ yükü gibidir. Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa elbette ki bir harfin yükü bir dağa eşdeğerdir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden, sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır. Bu kadar şerefle anılan bir mesleğin mensupları olarak ne kadar ağır bir yükün emanetçileri olduğunuzun bilincinde olduğunuzdan eminim. Tıpkı sadece öğretmen olduğu için şehit edilen; Nurullah Saraç, İsmail Çelik, Muhammet Yıldız, Nurettin Aslan, Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve diğer şehit öğretmenler gibi… Her birinin ayrı bir hikayesi vardı.

Bu önemli gün dolayısıyla mesleğe yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyor; emekli olan öğretmenlerimize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve huzur temenni ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olup ahirete intikal eden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.
Hepinizi bu duygu ve düşünceler içinde sevgiyle selamlar, saygılar sunarım.”

Konuşmanın ardından tören, Öğretmen şiirinin okunması ve merhum öğretmen Hüdayi Baş’ın hayat hikayesinin fotoğrafları eşliğinde sunumu ile devam etti. Hüdayi Baş’ın eşi Esen Baş ve salondakiler bu sırada duygu dolu anlar yaşadı.

MERHUM HÜDAYİ BAŞ FOTOĞRAF YARIŞMASIYLA ANILDI
Gözlem Ajans sponsorluğunda Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Öğrenci Gözünden Öğretmen” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.
Tekrar kürsüye gelerek bir konuşma yapan Müdür Bal, merhum Hüdayi Baş’ı anlamlı bir yarışmayla andıklarını ifade ederek, yarışma sponsoru Gözlem Ajans ailesine teşekkür etti.
Daha sonra resim, şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Milas’ta görev yaparken emekli olan öğretmenlere teşekkür belgesi takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.
Öğretmenler günü program çerçevesinde öğrencilerin hazırlayıp sunmuş oldukları gösterinin arkasında program son buldu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis