Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Okullar açılırken Eğitim-Sen’den açıklama:

“ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 65’İ ÖNLEMLERİ YETERSİZ BULDU”

Okullar açılırken Eğitim-Sen’den açıklama:

Eğitim Sen Muğla Şubesi, mesleki çalışma programına başlayan öğretmenlere yönelik basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Birdal Savran tarafından paylaşılan açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Uzun bir aradan sonra öğretmenler yeniden okullarındaydı. Salgının yaşamamızı adeta kuşatmaya devam ettiği koşullarda mesleki çalışmalar için okullara giden arkadaşlarımız gittikleri okulun bıraktıkları okul olmadığını fark ettiler. Fiziki mesafeyi koruyarak biraz da kaygılanarak arkadaşların hasret gidermesi; 13 Mart’ta bıraktıkları okula alışmaya çalışan öğretmenler;  cevaplanamayan onlarca sorunun yarattığı belirsizlik ve okul yönetimlerinin bütçe ve personel yetersizliğinden dolayı alamadığı önlemler yeni okulun ilk gününden hafızalarımızda kalanlar oldu. Okulun ilk günü kimi illerde öğretmenler yine istekleri ve uzmanlık alanları dışında yapılmış görevlendirmelerle karşılaştılar. Uyarımızı yineleyelim; öğretmenleri istekleri ve uzmanlık alanları dışında görevlendiremezsiniz. Uzman sağlık emekçilerinin yapması gereken işlerde yapılacak bir görevlendirmeyi düşünmek dahi istemiyoruz. Öğretmenler, gerektiğinde uluslararası sözleşmeler ve iç hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmakta tereddüt etmeyecektir."

"ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 65'İ ÖNLEM ALINMADIĞINI DİLE GETİRDİ"

"Salgın koşullarında okulun ilk gününde, bizi en fazla kaygılandıran konu alınan önlemlerdi. Günler, hatta haftalar boyunca alınması gereken önlemlerin neler olduğunu, bunların gerçekleşmesi için ek bütçe hazırlanması ve ek personel istihdam edilmesi gerektiğini ifade ettik. Okulların yüz yüze eğitime başlamaya hazır olup olmadığını değerlendirmek için ayrıntılı sorular hazırladık. Bugün Eğitim Sen üyeleri bulundukları her okulda bu sorulara yanıt aradılar ve aramaya da devam edecekler. Okullarda alınan önlemleri, mesleki çalışmalar için okullarda bulunan eğitim emekçilerine sorduk. Sadece 8 saat devam eden anketimize bu kısa süre içerisinde 2212 kişi katıldı. Katılımcıların % 9’u alınan önlemleri yeterli bulurken, %26’sı kısmen alınmış, %40’ı yetersiz ve %25’i önlem alınmamış yanıtını verdi.

Katılımcıların büyük çoğunluğunun “yetersiz” ve “kısmen alınmış” seçeneklerini işaretlemiş olması bir gerçeği ortaya çıkarmaktadır: ”Okul eğitim yöneticileri salgına karşı önlem almaya çalışmış ancak aldıkları önlemler öğretmenler başta olmak üzere eğitim emekçileri tarafından yeterli bulunmamıştır. Bu durumun nedenlerinden birincisi okulların önlem alacak bütçesinin olmaması; ikincisi de bu önlemleri yaşama geçirecek ve bunun sürekliliğini sağlayacak ek personelin bulunmamasıdır.  MEB, bu durumu dikkate alarak hızla okulların salgına karşı korunaklı hale getirilmesi için ek bütçe hazırlığına başlamalı, ek personel için de Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ödenek ve kadro talebinde bulunmalıdır”.

"MEB KONUNUN TÜM TARAFLARIYLA BİR ARAYA GELMELİ"

"Katılımcıların sadece % 9’unun alınan önlemleri yeterli gördüğünü ifade etmesinin de oldukça anlamlı olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. Sadece maske takarak ve alınan bu yetersiz önlemlerle yüz yüze eğitime geçilmesinin mümkün olmadığı ortadadır. MEB’in bu durumu mutlaka dikkate alması ve alınan önlemleri gözden geçirmesi gerekmektedir.

Okulların bir an önce yüz yüze eğitime başlaması için öğrencilerimizin ve eğitim emekçilerinin sağlığını koruyacak gerekli ve yeterli tüm önlemlerin hızla alınması gerekiyor. Bunun gerçekleşmesi için dayanışma, ortak akıl ve güçlü bir toplumsal mutabakat gerekli. Bunun gerçekleşmesi için MEB’in hızla adım atması ve konunun tüm tarafları ile bir araya gelmesi gerekmektedir."

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis