“Okullarımıza ve Öğrencilerimize sahip çıkıyoruz”

ÖNDER Haber -

“Okullarımıza ve Öğrencilerimize sahip çıkıyoruz”

Eğitim Sen Milas Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan süreçte ilçemizde FETÖ soruşturmaları kapsamında el konulan 55 derslikli okulun 250 öğrencili Milas Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İmam Hatip Ortaokulu’na verilmesi tercihinin yanlışlığı belirtilip 1250 öğrenciye eğitim-öğretim hizmetinin konteynerlerde verilmeye çalışıldığı Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gerçeğine dikkat çekilerek ilçemizde bazı okullarda yaşanan bina yetersizliklerinin adaletli ve makul bir şekilde giderilebilmesi için bazı önerilerde bulunuldu ve şu çağrı yapıldı:

“Başta Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velileri olmak üzere çağdaş, bilimsel ve demokratik eğitimden yana tüm Milaslıları bu önerilerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. İlçemizdeki siyasi karar vericileri, yerel yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarını ve sendikaları bu konuda kamuoyu oluşturmaya davet ediyoruz. Birleşirsek başarırız.”

Eğitim Sen Milas Temsilciliği’nin açıklamasında ayrıca, “Amacımız, Milas’ın gelecek umutlarının daha iyi yeşermesi, çocuklarımızın çağdaş, bilimsel, laik eğitim alması, insanca yaşanabilir ortamda eğitim ve öğretim görmesidir” denildi.

 

‘Okul binası şehir

dışında olduğu için’

denmişti ...

2014/2015 eğitim ve öğretim yılında Milas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemiz okullarından Zekeriya Gümüşkesen ilköğretim Okuluna İmam Hatip Ortaokulu taşınmış idi. Gerekçe olarak imam hatip orta okulunun bulunduğu Ahmet Hamdi Helvacıoğlu okulu binasının şehir dışında olduğundan, ulaşım güçlüğü nedeniyle öğrenciler tarafından tercih edilmediği ileri sürülmüştü.

 

“Karşı çıkmıştık”

Eğitim Sen Milas Temsilciliği olarak bu oluşuma öncelikli olarak Sakarya ve Merkez ortaokulunda sınıflarda öğrenci sayısını arttıracağı, kalabalık sınıfların oluşacağını, bu okullarda sağlıklı eğitim ve öğretim ortamını kaldıracağını, adı geçen okullarda derslik sıkıntısının oluşacağını ve ayrıca zaman içerisinde Zekeriya Gümüşkesen ortaokulunda çalışan öğretmenleri norm fazlası durumuna düşüreceğini ve atama istemek durumunda kalacaklarını söylemiş karşı çıkmıştık.

Bugün tüm bu olumsuzluklarla karşı karşıyayız.

 

Konteynerlerde

eğitim-öğretim

Diğer yandan, ilçemizde 1250 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti vermeye çalışan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki dersliklerin yetersiz gelmesi üzerine geçtiğimiz yıllarda okul bahçesine konulan konteyner dersliklere yenileri eklendi… Bahçedeki derslik sayısı 3 konteyner daha eklenerek 7’ye çıkarıldı. Konteynerlerde yapılan eğitim ve öğretim ne kadar sağlıklıdır.Yazın sıcaktan kavrulacak öğrenci kışın soğuktan donacak ve ayrıca yağmur yağdığında da gürültüsünden nasıl ders dinleyecek?

 

“Kararlar ‘siyasi’

olarak alınıyor”

15 Temmuz darbe girişiminin sonrasında, ülkemiz genelinde örgüte ait olduğu iddiasıyla birçok okul binasına el konulmuştu. İlçemizde ise Beçin’deki Ümit Koleji adlı okul binası da el konulan okullar arasında yer aldı. 55 derslikli okul, 250 öğrencisi bulunan Milas Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ve İmam Hatip Ortaokulu’na verildi.

Daha önce şehir merkezinde değil öğrenciler tercih etmiyor diye Zekeriya Gümüşkesen ilk öğretim okuluna taşınan imam hatip ortaokulu şimdi Beçin’deki el konulan Ümit Koleji’ne taşınarak şehrimizin daha merkezi yerine mi taşınmıştır? Ayrıca ilçe merkezimizdeki birçok okulda derslik sıkıntısı yaşanırken, 40-50 kişilik sınıflar varken, bu kararların ilçemizde eğitim ve öğretimin iyileştirilmesi için değil, siyasi olarak alındığının bir göstergesidir.

 

Bu ayrıcalık nedir,

niyedir?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu öğretim yılında daha sağlıklı ve çağdaş olduğu gerekçesiyle Atatürk ilkokulunun tekli öğretime geçmesi kararını almış ve uygulamıştır. Bunun sonucunda 6 öğretmenimiz norm fazlasına düşmüştür. Peki konteynerde yapılan eğitim çağdaş, bilimsel ve sağlıklı bir eğitim midir?

Boşaltılan İmam-Hatip Lisesi binası sadece kız öğrencilere tahsis edilerek sınıflar 10 kişiye düşürülmüş. Bu durum laik eğitimin temeli olan karma eğitime bir darbedir. Öte yanda 40 kişilik sınıflar ve konteynerlerde eğitim görenler varken, İmam hatip öğrencilerine tanınan bu ayrıcalık nedir?

 

Öneriler

Eğitim Sen olarak ilçemizdeki sorunların çözümü için önerilerimiz şöyledir:

-Ümit Koleji Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine verilmelidir.

-Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden boşalan bina Sakarya İlköğretim Okulu’nun Ortaokul bölümüne dönüştürülmelidir. Böylece Sakarya İlköğretim Okulu tam gün eğitime geçebilecektir.

-İmam-Hatip Lisesi eski binasına geri gelmelidir. Çünkü o bina imam-hatip lisesi dışında kullanılamaz. Protokol gereği.

-İmam Hatip Lisesi’nin taşınmasıyla  yurt binası atıl duruma geldi. Yurt gereksiniminin olduğu bir ilçede bir yurdun atıl duruma getirilmesi doğru değildir. Bu yurt başka bir kuruma devredilememektedir. Bu nedenle de İmam Hatip Lisesi eski binasına gelmelidir.

-Milli Eğitime devredilen eski tekel binasına bir an önce ödenek çıkarılarak ya yeni bir okul, ya da Milli Eğitim binası veya rehberlik araştırma merkezi yapılabilir.

-İmam-Hatip Orta Okulu da yine eski yerine, Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Okulu’na yerleştirilir. Artık bize göre şehir merkezine taşınma gerekçesi ortadan kalkmıştır.

-Bu önerilerimiz kabul görürse ilçemizde ikili eğitim yapan okul kalmayacağı gibi yaşanan ortaokul derslik sıkıntısı ve sınıflardaki öğrenci kalabalıklığının önüne geçilecektir.

 

Birleşirsek başarırız

Başta Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velileri olmak üzere çağdaş, bilimsel ve demokratik eğitimden yana tüm Milaslıları bu önerilerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz. İlçemizdeki siyasi karar vericileri, yerel  yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarını ve sendikaları bu konuda kamuoyu oluşturmaya davet ediyoruz. Birleşirsek başarırız.

 

Amacımız

Amacımız, Milas’ın gelecek umutlarının daha iyi yeşermesi, çocuklarımızın çağdaş, bilimsel, laik eğitim alması, insanca yaşanabilir ortamda eğitim ve öğretim görmesidir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık