Okulların daha güvenli olabilmesi için

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milas’taki okul müdürlerine, “Elektrik  ve Okul Gıdası” alt başlıklarını içeren “Okul Güvenliği Sunumu” yapıldı. Toplantıya katılan Kaymakam Eren Arslan, “Bu konudaki cezaları imzalarken hiç tereddüt etmem. Hiç kimsenin çocuklarımızın sağlığıyla oynamasına izin vermeyiz" dedi.

Okulların daha güvenli olabilmesi için
  • 05 September 2019, Thursday 10:26

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Onur tarafından gerçekleştirilen sunumu okul yöneticileri ve öğretmenlerin yanı sıra Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun da izledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Onur, yangın konusunda okullarda gördükleri eksiklik ve yanlışlıkları ve yapılması gerekenleri, fotoğraflar, videolar eşliğinde anlattı ve bazen de uygulamalı olarak gösterdi. İtfaiye ile okulları dolaştıklarını, 126 kurumun tamamını dolaştıktan sonra, hepsinin yangın raporunu paylaşacaklarını belirten Onur, 16 Eylül’de uygulanmaya başlanacak “Okul Gıdası Logosu” hakkında da kısa bilgi verdi.

Çoklu prizler, elektrik kabloları, sigorta panoları, yangın ve elektrik çarpması konuları hakkında bilgi veren Onur, birisi elektrik akımına yakalandığında yapılması gerekenleri de uygulamalı anlattı. Onur, eğitimlerin kağıt üzerinde kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

“Özel Hijyen Belgesi” şartı aranacak

Okul Gıdası Logosu uygulamasına ilişkin yasal düzenlemenin 20 Haziran 2019’da yürürlüğe girdiğini ve 16 Eylül’den itibaren okul kantinlerinde uygulamaya konulacağını belirten Onur, tüm çikolata türleri, hamurlu, şekerli, jöleli, şerbetli gıdaların yasaklandığını söyledi. Okullarda ağırlıklı olarak çiğ sebze ve meyve, ekmek türü gıda maddelerinin satılabileceğini açıklayan Onur, eskiden Halk Eğitimi Merkezi tarafından verilen hijyen eğitimini, kantincilere, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki mühendislerin vereceğini  sözlerine ekledi. Onur, “Kantin görevlilerinin bilgilerini İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi’ne göndereceksiniz, biz de onları ‘Özel Hijyen Belgesi’ için eğiteceğiz” dedi.

Sunum sonunda bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Okulların güvenliği sadece Milli Eğitim’in, okulların görevi değil. Konunun paydaşları; Emniyet, Jandarma, Belediye, okul aile birlikleri üzerine düşeni yapacak”  diye konuştu. Ayrıca metruk binalar, taşımalı eğitim ve açıkta sigara satışı konularına değinen Arslan, şunları söyledi:

“Cezaları imzalarken, tereddüt etmem”

“Açıkta sigara satışına müdahale ediyoruz. Ancak, öncelikle veliler, okul idaresi ve gerekirse kolluk güçleri devreye girecek. Bu konudaki cezaları imzalarken hiç tereddüt etmem. Hiç kimsenin çocuklarımızın sağlığıyla oynamasına izin vermeyiz. Sigara en masumu, diğerlerinin adını bile zikretmek istemiyorum… Kameraların kent güvenliği sistemine entegre edilmesi, bu olmasa da tüm okullardaki kameralar çalışır durumda tutulması sağlanacak. Milas, taşımalı eğitimin yoğun olduğu bir yer. Servis araçlarının etkili denetlenmesi işini eksiksiz yerine getireceğiz… Bu sene çocuklara kantini cazip kılan tüm gıda ürünlerinin yasaklandığını gördük. Bunun için her kesim, yakın temas halinde gereken hassasiyeti göstermeli… Hukuki süreçler tamamlanınca, metruk binaların yıkılması ya da onarımı, gerekli tedbirlerin alınması mümkün. Bu binalara yakın okullardaki veliler, öğretmenler, olumsuz bir durumu derhal kolluk güçleriyle paylaşmalı.”

Arslan konuşmasının sonunda, yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerken, bu eğitim toplantılarının belli aralıklarla süreceğini belirtti.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık