Olcay Akdeniz, ODTÜ'deki Milas jürisine davet edildi

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Kültürel Mirası Koruma Programı kapsamında Çomakdağ Kızılağaç Mahallesi’nde yürütülen çalışmaya katılan öğrencilerin yarın yapılacak yüksek lisans final jürisine Milaslı gazeteci arkadaşımız Olcay Akdeniz de davet edilmişti. Ancak gözünden geçirdiği önemli bir operasyon nedeniyle Akdeniz, Jüride yer alamayacak.

Olcay Akdeniz, ODTÜ'deki Milas jürisine davet edildi
  • 06 July 2022, Wednesday 17:10

Gazeteci Olcay Akdeniz’den alınan bilgiye göre; ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü; Kültürel Mirası Koruma Programı kapsamında , yöreye özgü kesme taşlarla yapılan ve ahşap kısımları rengarenk boyalarla ve motiflerle süslenmiş Milas'ın Çomakdağ Kızılağaç yerleşiminde, yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla bir süre önce çalışma yapmıştı.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nin akademisyenleri Doç. Dr. Güliz Bilgin Altınöz, Dr. Öğr. Üyesi Özgün Özçakır, Araş. Gör. Gökhan Okumuş ve Araş. Gör. Merve Öztürk'ün öncülüğü ve yönlendiriciliğinde ve Kentsel Korumada Planlama ve Tasarım dersi kapsamında yapılan ve bir dönem boyunca süren çalışmaların ardından, çalışmaya katılan yüksek lisans öğrencilerinin final jürisi yarın, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kubbealtı Salonunda yapılacak ve gün boyu devam edecek.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünün Kültürel Mirası Koruma Yüksek Lisans Programı kapsamında Kentsel Korumada Planlama ve Tasarım dersi kapsamında, yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla yapılan çalışmanın final jürisine ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Cânâ Bilsel, resmi davet yazısıyla Gazeteci Olcay Akdeniz’i de davet etti.

Akdeniz, “Bu gurur verici ve onurlandırıcı davetleri için başta Mimarlık Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. F. Cânâ Bilsel ile Sayın Doç. Dr. Güliz Bilgin Altınöz olmak üzere Sayın Dr. Öğretim Üyesi Özgün Özçakır'a, Sayın Araş. Gör. Gökhan Okumuş'a, Sayın Araş. Gör. Merve Öztürk'e en içten teşekkürlerimi sunar jüri çalışmasında kendilerine ve projelerini sunacak olan öğrencilerine üstün başarılar dilerim. Ne yazık ki bu onurlandırıcı jüri davetine sol gözümden geçirdiğim ameliyatın tedavi süreci devam ettiği için üzülerek katılamıyorum. İki yıl önce de İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin Öğretim Üyesi Sayın Virginia Couch'un başkanlığında, Milas üzerine yaptıkları çalışmanın final jürisi davetine de yine önemli bir nedenle katılamamıştım. Kısmet!" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık