Önce Muğla Üniversitesi Sonra Turgutreisspor

ÖNDER Spor Haber / Hüseyin AÇAR

Önce Muğla Üniversitesi Sonra Turgutreisspor
  • 07 November 2018, Wednesday 5:50

Yeni Milasspor:2 Turgutreisspor:0

Maçın Hakemleri: Fatih Acar, H.Gamze Kayran, Eren Şahin

Yeni Milasspor: Mustafa Duman, İsmail Karayiğit, Ayberk Kös, Alaaddin İlhan, Norbert Agbesi, İbrahim Karayiğit, Taylan Sarıoğlu, Erdem Karakoyun, Semih Berkan Zan, Süleyman Kıratlı, Ubeyd Eren

Yedekler: Arda Çam, Muhammet Kılıç, Emirhan Gürler, Çağatay Bekar, Oğulcan Aksu, Görkem Yavuz, Fahri Kahraman

Antrenör: Cenk Atasoy

Turgutreisspor: Metin Pozlu, Ceyhun Çeliker, Cengizhan Akat, Nuri Gökmen, M.Kemal Kırtay, İsmail Demirtaş, Murat Odabaşı, Sezer Doğan, Hilmi Kızıl, Mustafa Topaloğlu, Mahmut Öztürk

Yedekler: Berkay Kavuncuoğlu, Hamdi Acar, Özgür Çelik, Baturalp İnan, Abdil Vahap Çoban, Kemal Savaşcı

Antrenör: Deniz Kibar

İlk yarıda Milasspor ikinci yarıda Turgutreis oynadı

2018-2019 Muğla Süper Amatör Küme Liginin ikinci haftasında Ören Stadyumunda karşılaşan Yeni Milasspor ile Turgutreisspor arasındaki maçı kazanan taraf Yeni Milasspor oldu.

Maçın ilk yarısında daha atak ve baskılı oynayan Yeni Milasspor yaptığı sağlı sollu ataklarla konuk takım kalesinde gol aradı.Özellikle takım kaptanı İbrahim Karayiğit’in yönlendirdiği ataklarda Milasspor ileri uç oyuncuları sık sık kaleci Metin Pozlu ile karşı karşıya kaldılar.

Maçın ilk yarısında her iki takımında ligde hedefi olması nedeniyle maçın atmosferi de oldukça gergin geçti.

 İlk yarının ortalarına doğru ikili mücadeleler sırasında ortam birden gerildi. Turgutriesspor takım kaptanına yapılan faul sonrası Yeni Milasspor’dan İbrahim Karayiğit, ve Taylan Sarıoğlu sarı kart gördüler. Turgutreis takımından da Sezer Doğan sarı kart gördü.

Milasspor atağında top kornere çıktı. Kaptan İbrahim topu ceza sahası içine gönderdi. Savunmadan gelen Norbert kafaya çıktı top genç oyuncu Semih Bekan Zan’ın önüne düştü. Semih sert şutla topu kaleye gönderdi. Top savunmada yer alan futbolcunun eline çarparak tekrar oyuna geri döndü. Milasspor penaltı itirazında bulundu. Orta Hakem devam dedi.

Milas adına maçta ki en etkili gol pozisyonu gole dönüşemedi. Dakika 30’da Yeni Milasspor’un golü geldi. Gelişen Milasspor atağında yine kaptan İbrahim topu kaleye ortaladı. Turgutreis kalecisi Metin Pozlu topa boş çıkış yaptı. Savunma oyuncusu ile topa yükselen Yeni Milasspor forveti Süleyman’ın önüne top düştü. Süleyman’a sadece topu kaleye göndermek kaldı ve bu golle Yeni Milasspor maçta 1-0 öne geçti.

İlk yarının sonlarına doğru Milasspor’dan Ayberk Kös rakip futbolcuya faulden sarı kart gördü. Son dakikalarda bir orta saha mücadelesinde bu kez faulü yapan Turgutreisspor takım kaptanı oldu. İkili mücadele sırasında Yeni Milasspor futbolcusu Süleyman Kıratlının burnuna gelen bir darbe sonucu genç sporcu yerde kaldı ancak maçın orta hakemi bu pozisyona uzak kaldığı için faulü vermedi ve oyunu sürdürdü. Oyunun durmasıyla Süleyman’ın ilk tedavisi maç içinde yapıldı.

İlk yarıda istenmeyen olaylar maçın bir süre durmasına neden oldu

Yeni Milasspor- Turgutreisspor karşılaşmasını izlemek ve Yeni Milasspor’a destek vermek adına Milas’tan gelen taraftarlar maçın hakeminin kararlarına ve rakip takımın sert futboluna tepki amaçlı tribünlerden zaman zaman yaptıkları protestolarla takıma destek oldular.

Ancak Yeni Milasspor’dan Süleyman’a yapılan sert faul sonrasında hem orta hakeme hem de faulü yapan Turgutreis takımı futbolcusuna yönelik tepkiler fazlalaşınca sahaya takviye emniyet güçleri geldi.

Tribünlerde yer alan Yeni Milassporlu taraftarlardan birinin sahaya girme eylemi güvenlik güçlerince zamanında engellenerek maçta istenmeyen olayların büyümesi de engellenmiş oldu.

Maçın İkinci Yarısı

Karşılaşmanın ikinci yarısı ilk yarıya göre hem saha içinde hem de saha dışında daha sakin geçti.

Yeni Milasspor tribünleri Amigo Şeker İbrahim Alır’ında maça gelmesiyle daha da renklendi.

Yeni Milasspor ‘a Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Abbak ve Şeker Amigo’nun yönlendirmeleri ile daha güzel tezahüratlar yapılmaya başlandı.

Maçın ilk yarısında atak ve baskılı oynayan Yeni Milasspor forvette Süleyman’ın çıkması ile daha çok savunmaya ve golü korumaya yönelik oynamaya başladı. İleride genç Semih Berkan Zan ataklarda tek kaldı.

Maçın sonlarına doğru gelişen bir yeni Milasspor atağında Semih Berkan Zan kendisine atılan top sonrasında savunma oyuncularından sıyrılıp köşe gönderi üzerinden attığı sert şutla Yeni Milasspor’u maçta rahatlatan ikinci golü attı ve skoru 2-0 yaptı.

Maçın son saniyelerinde konuk takım çok net bir gol şansını değerlendiremedi.  Yeni Milasspor ceza sahasına ortalanan top önce yan direğe çarparak oyuna geri döndü. Alı pas üzerinde topla buluşan İsmail Demirtaş topu kale yerine havaya gönderince Turgutreisspor mutlak bir golden oldu.

Karşılaşma 2-0 Yeni Milasspor’un galibiyeti ile tamamlandı.

Yeni Milasspor aldığı bu ikinci galibiyetle puan sayısını 6’ya yükselterek averajla aynı puana sahip Düverek Güneşspor’un ardından ikinci sırada yer aldı.

İl Spor Müdürü, Muğla ASKF yönetimi ve Futbol Federasyon Temsilcisi Maçı İzlediler

Yeni Milasspor- Turgutreisspor Süper Amatör Küme Ligi maçını Muğla Gençlik ve Spor Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Top, futboldan sorumlu yönetim üyesi Ali Karakaya, Türkiye Futbol federasyonu Temsilcisi, eski hakem, gözlemci Levent Akyer, Milas Gençlik ve Spor Müdürü Durmuş Tayfun Sarı ve çok sayıda futbolseverlerde tribünlerden izlediler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık