Şenlik, dolu dolu geçti…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Şenlik, dolu dolu geçti…
  • 06 November 2018, Tuesday 7:35

Bu yıl 3-4 Kasım tarihlerinde 5’incisi düzenlenen Milas Zeytin Hasat Şenliği, iki gün Milaslılara gündüz ve akşam bölümüyle güzel bir hafta sonu yaşattı. Gündüz bölümündeki yoğun programın ardından ilk gün Grup Pusula, ikinci gün de Derya Uluğ konseri, şenliğin yorgunluğunu unutturdu. Şenlik kapsamında ‘zeytin konulu resim sergisi’, ‘kadın çiftçiler Defilesi’ ve ‘ilçeler arası yemek yarışması’ ise şenliğin en renkli görüntülerini oluşturdu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında oluşan Tertip Komitesi tarafından aylar süren hazırlığın ardından bu sen 3-4 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşen 5’nci Milas Zeytin Hasat Şenliği, Muğla protokolü anlamında yoğun bir katılımla gerçekleşirken, geçmiş yıllara nazaran üreticinin daha az olması, şenliğe gölge düşüren tek nokta oldu.

Yine önceki yıllara nazaran zeytin ve zeytinyağı üreticisinin bu sene daha fazla ilgi gösterdiği gözlemlenirken, hazırlanan zengin şenlik programını izlemek isteyenler koşuşturmak zorunda kaldı. 

“Zeytin” konulu resim sergisi…

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri tarafından hazırlanan ‘Zeytin’ konulu resim sergisi, Çöllüoğlu Hanı’nda sergilendi. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Figen Çukur, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, bazı belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının yanı sıra, ilçe dışından gelen konukların da katılımıyla gerçekleşen sergi açılışında, MYO öğretim görevlileri tarafından protokol üyelerine, yapılan resimler ve diğer zeytin figürlü el sanatları ürünleri hakkında bilgi verildi.

Sergide yer alan ürünlerin gezilmesinin ardından etkinlik, sabah kahvaltısı ile sona erdi.

“Zeytin ve Zeytinyağı Turizmi” Konulu Panel…

Sergi ve kahvaltının ardından Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’na geçildi ve şenlik kapsamında liselerarası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından aynı yerde bu kez, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Günlük’ün moderatörlüğünde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Işıl Arıkan Saltık ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Çukur’un konuşmacı olarak katıldığı  “Zeytin ve Zeytinyağı Turizmi” konulu panel gerçekleştirildi.

İlçeler, Yöresel Yemeklerle Yarıştı…

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de ‘Sınır Tanımayan Şefler Derneği’ tarafından Uluslararası Workshop etkinliği gerçekleştirildi. Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer şef önlüklerini giyerek, Sınır Tanımayan Şeflere yemek yapımında yardımcı olurken, Workshop etkinliğinin ardından Muğla’nın 13 farklı ilçesinden yarışmacıların katıldığı ‘İlçelerarası Yemek Yarışması’ yapıldı. Jüri üyeleri, ilçelerden katılan yarışmacılarının yaptığı birbirinden lezzetli yöresel ve zeytinyağı ağırlıklı yemekleri tadarak, puan verdiler.

Yemek Yarışması’nda birinciliği Fethiye’den Belgin Kuşçu, ikinciliği Milas’tan Birgül Oruç ve üçüncülüğü ise Seydikemer’den Emine Küçük kazandı. Yarışmanın ikinci ve üçüncüsüne çeyrek altın, birincinse ise yarım altın verilirken, dereceye giremeyen ancak yarışmaya katılan tüm yarışmacılara gram altın verildi.

Protokol üyeleri tarafından dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin verilmesinin ardından Yörük Türkmen Derneği Halk Oyunları gösterisi sunuldu.

Şenliğin finali Derya Uluğ’dan…

5’nci Milas Zeytin ve Hasat Şenliği iki gün sürerken, şenliğin son gününde final, bu sene yılın en iyi çıkış yapan kadın sanatçısı Derya Uluğ konseriyle noktalandı. Atapark’taki konser alanı, saatler öncesinden doldu.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da muhteşem ve coşkulu kalabalıkla konseri izlerken, konserin sonunda sahneye çıkarak, sanatçı Derya Uluğ’a çiçek, plaket ve yöremize özgü ürünlerin bulunduğu hediye paketi takdim ettiler.

Üniversiteyi Muğla’da okuduğunu ve bu nedenle kendisini bir Muğlalı olarak gördüğünü belirten Derya Uluğ ise muhteşem sahne şovu ve performansıyla Milaslı müzikseverlere unutulmayacak bir gece yaşattı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık