“Taşımada Biri Bizi Gözetliyor”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

“Taşımada Biri Bizi Gözetliyor”
  • 06 November 2018, Tuesday 7:28

Muğla Büyükşehir Belediyesi Araç Takip ve Filo Yönetim Birimi, il genelinde 4315 aracın takibini yapıyor. Yönetim birimi, araç takip sistemleri ve kamera kayıtları üzerinden yaptıkları takipler sonucu bugüne kadar farklı konularda 5 bin 253 adet kural ihlali tespiti yaparak ihlallerin çözümlenebilmesine yönelik idari işlem süreci başlattı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından canlı ve geçmişe dönük kamera kayıtları üzerinden toplu taşıma araçları, öğrenci servis araçları ve büyükşehir belediyesine ait resmi hizmet araçlarının takip edilmesi ve vatandaşlardan gelen taleplerin incelenmesi amacıyla 2015 yılında hayata geçirilen Araç Takip ve Filo Yönetim Birimi, 4315 aracın takibini yapıyor.

İl genelinde 1521 adet toplu taşıma aracını on-line kamera ve takip sistemi üzerinden, 2 bin 094 adet öğrenci servis aracı ve 700 adet belediye aracının ise takip cihazları üzerinden takibini yapan Araç Takip ve Filo Yönetim Birimi, araç kullanımı esnasında yapılan ihlallere anında müdahale ederek idari işlem süreci başlatmak için emniyet birimleri iletemasa geçiyor.

“ŞOFÖRÜN EKRANINA UYARI YAZISI DÜŞÜYOR”

Vatandaşların daha güvenilir seyahat etmesi için Araç Takip ve Filo Yönetim Biriminin 7/24 araçları takip ettiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Araçlarda bulunan kamera sistemleri ile 1521 adet toplu taşıma aracını on-line  kamera, 2 bin 094 adet öğrenci servis aracı ve 700 adet belediye aracının ise takip cihazları üzerinden sürekli olarak takip ediyoruz. Araç şoförlerinin trafik ve yolcu güvenliğini tehlikeye atacak şekilde gerçekleştirdikleri,hız ihlalleri, araç içerisinde sigara içmesi, seyir esnasında  telefonla görüşülmesi, ücretsiz seyahat hakkı bulunan vatandaşların seyahat hakkının engellenmesi gibi birçok konuda kural ihlali yapan şoförlerimizin önünde bulunan ekrana uyarı mesajı gönderiyor ve hatasının tekrarlamamasını rica ediyoruz. Uyarılan şoförün hatasını tekrarlaması durumunda ise idari cezai işlem uygulanması için çalışma başlatılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık