“ÖNCELİK YAYANIN”

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’ncü maddesinde yapılan değişiklikle ‘Sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar’ hükmü getirilmişti.Yayalara geçiş hakkı üstünlüğünün verilmesi konusuna dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek üzere ilçe merkezinde ‘farkındalık’ çalışması yapıldı.

“ÖNCELİK YAYANIN”
  • 06 February 2019, Wednesday 16:49

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Milas Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Kızılca, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova ve bazı ilk ve ortaokul öğrencilerin katıldığı etkinlik, ilçe merkezindeki ‘Döner Kavşak’ olarak bilinen noktada gerçekleşti.

Öğrenciler ve etkinliğe katılan protokol, ellerindeki broşürleri sürücülere verirken, Milas Kaymakamı Eren Arslan ve öğrenciler bir yandan da sürücülere, değişen yasa hakkında kısaca bilgilendirmede bulundular.

Kask ve emniyet kemeri takmayan sürücüler uyarılırken, Kaymakam Arslan; “İç İşleri Bakanlığımızca aynı anda 81 il merkezi ve ilçelerde eşzamanlı olarak bu farkındalık etkinliği gerçekleşiyor. Buradaki amaç, özellikle yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğünün yayalarda olduğunu, sürücülerin yaya geçitlerine veya okul önlerine geldiğinde mutlaka yavaşlamaları, hatta yaya geçidinden geçen veya geçmek üzere olan yayalara yol vermeleri gerekiyor. Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’ncü maddesi bu geçiş üstünlüğünü yayalara vermiştir, dolayısıyla sürücülerimizin de bu kurala uyması gerekiyor.

Bugün uygulamanın ilk ayağı gerçekleştirildi, sürücülerimize herhangi bir cezai işlem uygulanmaksızın bilgilendirildi. Ancak bundan sonra kural ihlali yapan sürücülere idari para cezası kesilecek.

Her şeyden önce bu konu, ülkelerin ve toplumların gelişmişliğinin, medeniyet seviyesinin bir göstergesidir. Yani ortada kanun olmasa da karşıdaki insana yol vermek, onun hayatını riske atacak bir davranışta bulunmamak insancıl bir tutumdur. Bize yakışan da bu davranışa uygun hareket etmek, özellikle çocuk, kadın ve yaşlılara geçiş üstünlüğünü vermek kaydıyla, son derece insani bu davranışı sergilememiz gerekiyor” dedi.

Kanundaki değişikliği tam anlamıyla topluma anlatmak adına sürekli olarak ilçe merkezinde, özellikle yaya geçidinin bulunduğu noktalarda etkinliğin devam edeceği belirtildi.

 

 

   

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık