ÖNEMLİ BİR “KADIN FARKINDALIĞI” ÇALIŞMASI.. KADIN ADAYLAR TANITIM TOPLANTISI YAPILDI..

29 Ekim Kadınlar Derneği, bugün saat 14:00’de Çöllüoğlu Han’da, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde belediye meclisi için aday adayı olan kadınların kendilerini tanıttığı bir toplantı gerçekleştirdi. Kadın adayların farkındalığının artırılması amacıyla düzenlenen toplantıya, CHP’den meclis üyeliği için aday adayı olan 18 kadın adaydan 15’i katılarak, kendilerini tanıtan kısa konuşmalar yaptılar.

ÖNEMLİ BİR “KADIN FARKINDALIĞI” ÇALIŞMASI..  KADIN ADAYLAR TANITIM TOPLANTISI YAPILDI..
  • 07 January 2024, Sunday 17:52

Kadın adaylar için “farkındalık” yaratmak amacıyla 29 Ekim Kadınlar Derneği’nce düzenlenen etkinliğe, aday adaylarının yanısıra, yaklaşık 40 kadın katıldı.

29 Ekim Kadınlar Derneği’nin Milas Şube Başkanı Ayşe Çereren’in kısa sunumundan sonra, partilerinden aday adayı olan kadınlar, kısaca kendilerini tanıtan konuşmalar yaptılar.

Bilindiği gibi geçen dönem Milas Belediye Meclisi’nde CHP’den 2 kadın meclis üyesi vardı. Dernek yetkilileri, CHP Genel Merkezi’nin bu dönem, partilerinin meclis üyelerinin en az üçte birinin kadın olmasını sağlayacak bir düzenleme ile aday sıralamasını belirleyeceğini aktararak, Milaslı kadınlar olarak, bu kadın adayların sayısını artırmak için uğraş vermeye devam edeceklerini belirttiler.

Bilindiği gibi 31 Mart seçimleri için CHP’den Milas Belediye Meclisi’ne 87 aday adayı başvuru yapmıştı. Bunların 18 tanesi kadın aday adayı. Bu 18 kadın aday adayından dünkü toplantıya 15’i katıldı ve isimleri şöyle:

Aysun Yılmaz, Ece Gülen, Gülşen Gökçe, Dilek Özman, Gizem Okur Çoban, Türkan Kaya, Türkan Çetin, Nurten Burçin Aslan Perçin, Hülya Canko Scobie, Meliha Tekin, Melike Alkaya, Melis Aytekin, Muhsine Akyıldız, Aylin Yıldırım Gök, Gülge Çelikoğlu.

29 Ekim Kadınlar Derneği yöneticileri, Mart 2024’te yapılacak seçimlere kadar Belediye Meclisi aday adayı olan kadınların seçilecek yerlere gelmeleri ve seçilmeleri için yoğun bir şekilde çalışacaklarını belirterek, konulan kadın kotası nedeniyle CHP’den Meclise seçilecek meclis üyelerinin en az üçte birinin kadın olacağını, bunun daha da artırılması için, kadınların hayat içinde daha fazla görünür ve temsil edilir hale gelmesi için uğraş vermeye devam edeceklerini, bunun için de bütün kadınları 29 Ekim Kadınlar Derneği’ne üye olmaya çağırdıklarını belirttiler.

Toplantıya katılanlardan CHP Milas Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz da, kadın meclis üyesi aday adayının daha da çoğalması için çalıştıklarını belirterek, bütün aday adaylarından, yapılacak eğilim yoklamasında sıralamanın neresinde olursak olalım, seçimlere kadar mücadeleden kopmadan çalışmalara katılmanın önemine vurgu yaptı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık