Ak Parti’nin Muğla Büyükşehir Adayı Ayaydın Oldu

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde birçok ilin Ak Parti belediye başkan adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

Ak Parti’nin Muğla Büyükşehir Adayı Ayaydın Oldu
  • 07 January 2024, Sunday 17:48

11 büyükşehirin adaylarının açıklandığı toplantıya Ak Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ile Yakup Otgöz,  Ak Parti Muğla İlçe Başkanı Gültekin Akça,  Milas Ak Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ile Muğla ve Milas yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin 11 büyükşehir (İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu) ve 15 kentin (Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta, Artvin) belediye başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak Aydın Ayaydın’ın ismini açıkladı. Recep Tayyip Erdoğan, sahneye çıkan Ayaydın’ı tebrik ederken, Ak Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik,   ise “Kalkınmış bir Milas için Ak Parti’li Cumhur İttifakı’nın Muğla Büyükşehir adayımız sayın Aydın Ayaydın’a hayırlı olsun.” dedi.

Aydın Ayaydın Kimdir?

1951'de Mardin Derik'te doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. 1977 yılında Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi’nde iktisat asistanı, 1978 İTİA İşletme Yüksek Okulu ve daha sonra İTİA Ekonomi Fakültesinde asistan olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1983 yılında ekonomi dalında yüksek lisans yaptı ve 1985 yılında ekonomi doktoru oldu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri bölümünde 1986 yılında yardımcı doçent, 1988 yılında doçent ve 1993 yılında ekonometri profesörü unvanlarını aldı. 1997-1999 yılları arasında Rekabet Kurumu Başkanlığı görevinde bulundu. 1999 yılında ANAP'tan, 2011 yılında ise CHP'den İstanbul milletvekili seçildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık