Ören’de fidanlar toprakla buluştu

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla Milas’ın Ören Mahallesinde düzenlediği etkinlikte Muğla’nın üretici kadınlarını, depremden etkilenen bölgelere yardım için seferber olan yurttaşları ve Muğla’ya yerleşen depremzede aileleri bir araya getirdi.

Ören’de fidanlar toprakla buluştu

Ören’de bulunan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen programa katılım yoğundu. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında etkinliğe katılanlara 100 bin ıtri tıbbi bitki ile 5 bin adet meyve fidanı dağıtıldı. Ölmez ağacı ‘zeytin’ fidanları, depremde kaybettiğimiz canlarımızı temsilen Ören’deki ek hizmet binasının bahçesine dikildi.

Törene; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, DSİ Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Tutar, İl ve İlçe Müdürlüğü yöneticileri, personeli ile birlik ve kooperatif başkanları, ziraat odası başkanları, muhtarlar, üreticiler ve Ören Mahallesi’nde kalan depremzede misafirler katıldı.

DEPREM NEDENİYLE GELDİĞİ MİLAS’TA ÇİFTÇİ OLDU

Program Atatürk ve şehitlerimiz ile deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

1999 yılında Marmara’da meydana gelen depremin ardından Milas’a gelerek yerleşen ve çiftçilik yapmaya başlayan Esra Kuray, kadın üreticiler adına yaptığı konuşmasında “Bu bölgede üreterek kadınlarımıza örnek olmaya çalışıyorum. İl ve ilçe müdürlüklerimizin hemen her projesinde yer alıyorum. Biliyorum ki kadınlar üretimde var ve giderek güçleniyor” dedi.

Ören Muhtarı Bekir Keser de 8 Mart’ta böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Keser, deprem bölgelerinden Ören’e gelen misafirlerini rahat ettirmek için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini belirtti. Keser, konuşmasında Ören’e ek hizmet binası kazandıran İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ile emeği geçenlere de teşekkür etti.

YİNE YAPACAĞIZ

Daha sonra kürsüye gelen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. Muğla’nın kuzeydeki en önemli üretim aksının Milas olduğunu belirten Saylak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak göreve geldikleri ilk günden itibaren, kuzeyde Milas, güneyde ise Seydikemer üretim aksını odak alarak bir yatırım hamlesi başlattıklarını anlattı. Tarımsal üretimin önce pandemi, daha sonra orman yangınları, Rusya-Ukrayna savaşı gibi olaylar nedeniyle sekteye uğradığı zor dönemlerden geçtiğimizi söyleyen Barış Saylak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Ama şükürler olsun ki afet fonundan, AFAD’dan, Cumhurbaşkanlığından tüm üreticilerimizin banka hesaplarına gerekli ücretler yatırıldı. Sonra, Tarım ve Orman Bakanlığımızın terzi usulü proje çalışmalarıyla üreticiyi desteklemeye gayret ettik. Yaşadığımız her zorluğa rağmen üretme azmimiz hiç bitmedi. Bugün geldiğimiz noktada 2023 yılı projelerimizi ve yatırımlarımızı konuştuğumuz bir toplantının hemen ertesi günü uyandık ve bir de baktık ki ülkemizin 7’de 1’i yerle yeksan olmuş. Bu ulus her türlü felaketten kol kola, omuz omuza, yürek yüreğe vererek çıkmıştır. Yine yapacağız. Nitekim Muğla halkının dayanışma duygusuyla bugüne kadar belediyeler ve STK’ların dışında 800 TIR yardım bölgeye ulaştırıldı. Aksaz deniz üssünden 7 gemi ile iş makinesi ekipman gönderildi. Bodrum Limanı’ndan dev ro-ro gemisi doldurulup depremzedelere teslim edildi. Sizlerle gurur duyuyorum. Dün Antakya’daydı, Diyarbakır’da, Maraş’taydı. Yarın Ören’de olmayacağının hiçbir garantisi yok. Bu soylu millet, bu aziz millet, hep beraber ulusuna da, yaraları sarmaya da dün olduğu gibi bugün de sahip çıkmaya devam edecek. Allah sizlerden razı olsun.”

Barış Saylak, aynı duyarlılığın Ramazan ayında da devam etmesini dileyerek, özellikle depremden etkilenen ve Muğla’daki KYK binalarında kalan 750 çocuğun unutulmamasını istedi.

ÖREN HİZMET BİNASI SADECE YARDIMLARLA YAPILDI   

Ören’de hizmete açılan ek hizmet binası ile ilgili de bilgi veren Saylak, 44 metrekarelik alanda inşa edilen yapının 3 milyon 880 bin lira maliyeti olduğunu fakat bu bina için devletten tek kuruş bile çıkmadığını söyledi. Saylak, başta Eczacıbaşı Holding olmak üzere, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

Törende daha sonra bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de Muğla’nın en büyük ilçesi konumundaki Milas’a güzel bir tesis kazandırılmasına emek veren ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Program plaket, fide ve fidan dağıtımı ile devam etti. Son olarak protokol, Milaslı üretici kadınlar ve Hataylı kadınlar birlikte Ören Ek Hizmet Binası bahçesine ölümsüz zeytin fidanını birlikte dikti.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık