Ören'e akaryakıt istasyonu kuracak girişimci aranıyor

Turizm ve sanayi alanlarının gelişmesiyle nüfusu gittikçe artan Ören Mahallesi’nde yıllar geçmesine rağmen hala bir akaryakıt istasyonu kurulamadı. Ören ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlar, en yakın akaryakıt istasyonunun 45 kilometre uzaklıktaki kent merkezinde olması nedeniyle zor günler yaşıyor. Vatandaşlar, birkaç akaryakıt şirketi tarafından gezici tankerlerle getirilen akaryakıtın yeterli olmadığını, acil bir durumda yakıtsız kaldıklarını dile getirerek istasyon kuracak bir girişimci aradıklarını söyledi.

Ören'e akaryakıt istasyonu kuracak girişimci aranıyor

Ören Mahallesi’ndeki tek akaryakıt istasyonu,Ören Belediyesi’nin bünyesindeki bir vakıf tarafından işletiliyordu. 2014 yılında büyükşehir yasasının gelmesiyle Ören Belediyesi kapandı. Vakfın işlettiği akaryakıt istasyonu ise, Ören Belediyesi ile birlikte kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.

İstasyonu kapanması, yaz aylarında tatilcilerin akın etmesiyle nüfusu 20 bini aşan Ören’de vatandaşların mağduriyetine yol açtı. Mahalle halkı, tatilciler, yöredeki balıkçı ve tekne sahipleri ile çiftçiler, istasyonsuz kalmaları nedeniyle mağdur oldu. Vatandaşlar, gezici tankerler yerine 7 gün 24 saat çalışan bir istasyon istiyorlar.
 

EN YAKIN İSTASYON 45 KİLOMETRE!

Mahalle sakinleri, aradan geçen 8 yılda akaryakıt firmalarının mahallelerine gönderdiği tankerlerden kuyruğa girerek ihtiyaçlarını gideriyor. Ören’de yaşayan vatandaşlar, en yakın akaryakıt istasyonunun mahalleye 45 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydederek, “Mahallemize misafir olarak gelen bir büyüğümüz önceki gün sabah saatlerinde yolda kalmış. Aracını yolda bırakarak yaya olarak gideceği yere ulaşmış. Bize en yakın akaryakıt istasyonunu sorduğunda utanç duyduk. Kendisi de petrolü nasıl temin edeceği konusunda tedirgin oldu. Büyüklerimizden ricamız, en hızlı şekilde mahallemize  benzin istasyonu kurulmasıdır. Bu sorun sadece Ören’in sorunu değildir. Aynı zamanda çevremizdeki onlarca köydeki vatandaş bu nedenle rahatsızlık duymaktadır.” şeklinde konuştu.
 

İHALE YAPILDI, GİRİŞİMCİ BEKLENİYOR!

Öte yandan Milas Milli Emlak Müdürlüğü, 2020 yılının temmuz ayında Ören merkezde 1625 metrekarelik benzin istasyonu alanı için 2 milyon 32 bin lira alt bedelle ihale düzenledi. İhalede katılan 2 kişiden biri alanı benzin istasyonu kurmak amacıyla, 2 milyon liranın üzerinde bir bedelle satın aldı. Ören’in akaryakıt istasyonu sorununu çözecek olan gelişme, yörede yaşayanlar tarafından sevinçle karşılandı. Ancak 2020 yılının temmuz ayında yaşanan bu gelişmeye rağmen akaryakıt istasyonu kurulamadı. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık