Ören’e yakışır bir sahil bandı tasarlanıyor

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ören Sahil Bandı peyzaj ve sosyal alanlar avan projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ören’e yakışır bir sahil bandı tasarlanıyor
  • 11 November 2021, Thursday 10:16

İlk olarak Ören Sahil Bandı Avan Projesi hakkında Milas Belediyesi Ören Hizmet Binası’nda değerlendirme toplantısı yapıldı. Değerlendirme toplantısının tamamlanmasının ardından Başkan Tokat ve beraberindeki heyet proje alanında incelemelerde bulundu.

Toplantı ve proje alanı incelemesine Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, Fen İşleri Müdürü Okan Koban, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tiryaki katıldı.

Proje toplantısı ve alan incelemesi gerçekleştirildi.

Proje toplantısı ve alan incelemesinin tamamlanmasının ardından sosyal medya aracılığıyla açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Ören’de sahil bandı düzenlemesiyle ilgili avan projesi üzerinde çalışmaktayız. Ekip arkadaşlarımız, meclis üyemiz ve görevli arkadaşlarımızla beraber hem proje üzerinde hem de yerinde incelemelerde bulunuyoruz. Eksiklik ve önerileri değerlendiriyoruz. Bu noktada marinadan iskeleye kadar olan bölümü 1. bölüm olarak, ondan sonra santral bölgesine kadar olan bölümü de 2. bölüm olarak, düşünüyoruz. Bu yapacağımız proje tamamlandığında MUSKİ’nin Ören Alt yapı projesiyle eş güdümlü olarak, birbirimizi takip edeceğiz ve alt yapı projesinin bu bölgede uygulanmasına müteakip, biz de bu projemizi uygulayacağız.

Avan projede planladığımız temel çalışmalar var

Avan proje hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Tokat; “Bu projeyi uygulayarak Ören önemli ve çok güzel bir sahil düzenlemesi haline gelecek. Bu noktada bizim şu andaki avan projede planladığımız temel çalışmalar var. Özellikle Melih Cevdet Anday parkımızın ve konser alanımızın Ören’e yakışır bir şekilde düzenlenmesini planlıyoruz. Bunun haricinde spor alanları ve sosyal alanlar yaratacak şekilde, aynı zamanda da sahildeki işletmelerimizin de ticari unsurlarını hem görsel olarak güçlendirecek hem de onların iş kapasitesine önemli katkıda bulunacak şekilde düzenleyeceğiz.

Tamamen trafiğe kapalı bir sahil yolumuz olacak.

Projeye dair planlanan alanlar hakkında açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Tamamen trafiğe kapalı bir sahil yolumuz olacak. Sahil yolumuzda yürüyüş yolumuz ve bisiklet yolumuz da projede düşünülmekte. Ayrıca denize girmeye gelen vatandaşlarımızın tatillerini iyi geçirebilmeleri için her türlü olanak düşünülüyor. Kabinlerden, tuvaletlerden, spor alanlarına kadar çalışmalarımız olacak. Gerek Hanımeli pazarı şeklinde gerekse üretici pazarı şeklinde bir ek ilave ünite de burada düşünülmekte. Bu gördüğümüz alanda yeşil alanlar güçlendiriliyor, arttırılıyor. Yeşil alanlarda da insanların güzel bir şekilde günlerini geçirebilecekleri önemli dinlenme alanları oluşturuluyor.

Ören’i çok seviyoruz. Ören’i geliştirmek ve güzelleştirmek istiyoruz.

Ören’e yakışır bir sahil bandı tasarlandığını belirten Başkan Tokat; “Gençlerimizi ve çocuklarımızı da düşündük. Onların da neşeli günler geçirmeleri için çok özel ve çok güzel çalışmalarımız var. Melih Cevdet Anday Parkı’nı Melih Cevdet Anday’a yakışır bir şekilde tekrar ele alıp, tekrar düzenliyoruz. Bizim buradaki çay bahçemiz ve diğer Belediyemize ait ticari unsurlarda da önemli değişiklikler yapıyoruz. Avan projemizi tamamladığımızda ana proje haline getirdiğimizde bunu görselleriyle beraber vatandaşlarımızla da paylaşacağız. Ören’i çok seviyoruz. Ören’i geliştirmek ve güzelleştirmek istiyoruz. Aydınlatmalarıyla beraber çok modern ve bir sahil kasabasına yaraşır bir düzenlememiz burada tasarlanıyor. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık