“OTELDE ZEHİRLENDİM” DİYEN SAHTEKAR İNGİLİZE 30 BİN POUND CEZA

Marmaris'teki Emre otel, tatilini bedavaya getirmek için sahtekarlığa başvuran çift hakkında açtığı davayı kazandı. İngiltere'de açılan dava sonucu mahkeme yalancı İngiliz çifte 30 bin pound ceza verdi.

“OTELDE ZEHİRLENDİM” DİYEN SAHTEKAR İNGİLİZE 30 BİN POUND CEZA

Özellikle İngiltere’den gelen turistler arasında yaygın olan ‘Otelde zehirlendim” diyerek tatilini bedavaya getirme girişimine karşı başlatılan mücadele sonuç vermeye başladı.

Konuyla ilgili olarak Emre Otel’den yapılan açıklamada, tek tek işletmelere ciddi zarar verdiği gibi ülke imajını da bozan bu kişilerin sahtekarlıklarına karşı açılan davanın lehlerine sonuçlanmasının, bütün oteller için örnek oluşturacağını söyledi.

Emre otelden yapılan yazılı açıklamada konu şöyle anlatılıyor:

“27.05.2016 / 06.06.2016 tarihleri arasında Jet2Holidays ile Marmaris’ te bulunan Emre Hotels tesisimizde konaklayan Martin Brown ve Eşi Lindsey Brown; tesisimizde yemeklerden zehirlendiklerini iddia ederek para talebinde bulunacaklarını, tesisimizde konaklayan başka bir İngiliz misafirimize söylemişlerdi.

Durumu öğrenen İngiliz misafirimizin konuyu Halkla İlişkiler Müdürümüze anlatması neticesinde hemen sorumlu acente ile irtibata geçilip durum acente yetkilisi ile paylaşılmış, gerekli evraklar ve görüntüler olası şikayette sunulmak için hazırlanmıştı.

Martin Brown ve Lindsey Brown tatillerinin bitimine iki gün kala yemeklerden zehirlendiklerini iddia ederek doktor istediklerini ve tesisimizi şikayet edeceklerini, hiçbir tura katılmayıp, tesis dışında yiyecek ve içecek tüketmediklerini dile getirmişlerdi. 
Yapmı
ş olduğumuz araştırma sonucunda kişilerin tatilleri boyunca tekne turuna katıldıkları ve tesis dışında restauranta giderek orada fotoğraf çekip sosyal medyada yayınladıkları tespit edilmişti.

Kişiler acente ve tesisimizi avukatlık firmasına verip, bizlerden 20.000 pound tazminat istedikleri beyanında bulunduklarında ise, kişilerin yalan beyanda bulunduklarına dair belgeleri avukatlık firmasına göndermiş, avukatlık firması ise bizleri haklı görüp davadan çekilmişti. Kişi daha sonra birçok kez tesisimizle irtibata geçip yaptığı bu asılsız iddiadan pişman olduğunu dile getirmiş ve defalarca özür dilemişti.

Acenta ve tesisimiz yaşanılan bu durum karşısında karşı bir dava açarak kişileri İngiltere mahkemesine şikayet etti.

Tesis Yetkililerimiz İngiltere Manchester mahkemesine gitti, hazırlanan belge, rapor ve video ile savunma verdi. Mahkeme sonucunda Martin Brown ve Lindsey Brown 30.000 pound ödeme cezasına çarptırıldı.

Mahkeme kararında belirlenen tarihe kadar ödeme yapmazlarsa hapis cezası alacakları belirtiliyor.”

GETOB’DAN KUTLAMA..

Konuyla ilgili olarak GETOB Yönetimi de üyelerine durumu bildirerek şu açıklamayı yaptı: “Tur operatörü kanalıyla İngiltere'den gelen misafirleri ağırlayan hemen hemen tüm işletmecilerin kabusu Asılsız iddialarla Konaklama Tesislerinden tazminat talep edilmesi olmuştur.

Bu olumsuzluğun önüne geçmek için GETOB olarak verdiğimiz mücadelenin karşılığını yavaş yavaş görmeye başlarken aldığımız güzel bir haberi sizlerle paylaşmak istedik.

Birçok üyemizin Asılsız iddialarla Konaklama Tesislerinden tazminat talep edilmesi  ile ilgili özveriyle ve başarıyla mücadele verdiklerini biliyoruz.

Marmaris'te faaliyet gösteren Üyemiz EMRE OTEL yönetimi Asılsız İddialarla kendilerinden tazminat talep eden İngiliz hakkında başlattıkları hukuksal mücadeleyi Zafer olarak değerlendirilebilecek şekilde sonuçlandırmış oldular.

Haberi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu vesile ile EMRE OTEL Yetkilileri Tam da bu bağlamda Sayın EMRE ve MUSTAFA DELİVELİ 'yi emsal karar olacak tarzdaki başarıları için kutluyoruz.”

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık