Otizm Farkındalık Günü’nde balonlar gökyüzüne bırakıldı

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Milas’ta çok renkli bir etkinlik düzenlendi. Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte otizmin önemine dikkat çekildi.

Otizm Farkındalık Günü’nde balonlar gökyüzüne bırakıldı

Atapark Meydanı, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” ilan edilen 2 Nisan’da çok özel misafirlerini ağırladı.

Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, Milas’taki Atapark Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte otizme dikkat çekildi. Etkinliğe Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova, M.Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Müdürü Ferhat Güler, Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Tarık Çubukcuoğlu, Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, KYK Müdürü Serkan Acarsoy, Kızılay Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, AKP İlçe Başkanı Emin Çelik ile öğrenci ve veliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Demet Çapraz, “Dünyada her 54 bireyden birinde, Türkiye’de her 44 bireyden birinde maalesef ki otizm görülmektedir. Oran bu kadar yükselirken, bu bireylerimizi görmezden gelmek ve toplumdan soyutlamak çok yanlıştır. Bunun için burada bir farkındalık yaratmak adına sizlerle birlikteyiz.” diye konuştu.

Özel Eğitim Öğretmeni-Otizm Koçu Burçin Altınsoy ise, “Otizm, yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkıyor. Bazı semptromlar gösteriyor çocuklar. Aslında ilk 12 ayda dikkatli olursak gözlemliyoruz. Sosyal gülümsemenin olmaması, göz temasının olmaması, ismine tepki vermeme, takıntılı davranışlar gösterme, kendi etrafında dönme, parmak ucunda veya topukta yürüme gibi kendini gösteriyor. Otizm bir hastalık değildir. Tedavisi yoktur. Bir hastalık olsaydı bunu ilaçla tedavi edebilirdik. Otizmin tek tedavisi yoğun eğitimdir ve ailenin eğitime katılmasıdır.” dedi.

Milas Kaymakamı M. Ünver Böke ise, “Bugünkü programda otizm sorunu ile karşı karşıya olan çocuklarımızın ve bireylerin özellikle duyusal anlamda karşılaştıkları sorunları deneyimledik. Oldukça etkileyiciydi. Tüm dünyada kabul edildiği gibi bunu biz de bir eksiklik değil, farklılık olduğunu biliyoruz. Bu bilincin yaygınlaşmasında bu tür etkinliklerin büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından el baskısı, balon uçurma etkinliği ve otizmli bireylerin sesleri nasıl duyduğunun anlaşılabilmesi için kulaklıkla ses dinletisi yapıldı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık