Özlemle andık…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Özlemle andık…
  • 12 November 2018, Monday 6:31

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 80’nci yıldönümünde büyük bir saygı, sevgi, özlem ve minnetle bir kez daha anıldı.

Büyük Önder Atatürk’ü Anma Programı, sabah saat 08.45’te Atapark’ta; Milas Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Milas Belediyesi’nin çelenk sunumuyla başladı. Saatler, 09.05’i gösterdiğinde ise bayraklar yarıya indirilerek 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

Çelenk töreninin sona ermesiyle anma programının ikinci bölümü için Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’na geçildi. Salonun girişinde, anma programı kapsamında Atatürk’ü anlatan resimlerin yer aldığı sergi, protokol ve davetliler tarafından gezildikten sonra programın ikinci bölümüne geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirtmek üzere kürsüye gelen Milas Kaymakamı Eren Arslan şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve destansı kurtuluş mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan maddi olarak ayrılışının 80’nci yıldönümünde hürmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz.

Uluslar, bağırlarından çıkardıkları kahramanlardan güç alırlar. Hamdolsun ki aziz milletimizin tarihi, sayısız kahramanlarla doludur. Önderlik ettiği destansı kurtuluş mücadelemizde gerçekleştirdiği yenilenme hareketleri ve fikirleriyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş, sadece milletimize ve gelecek nesillere değil, dünyada esaret altında yaşayan pek çok ulusa ilham olmuştur.

O’nun özelliklerini bir çırpıda saymak elbette imkânsızdır. O, geliştirdiği ve uyguladığı stratejilerle büyük bir askeri deha, siyasi alandan kültürel alana, tarımdan sanayiye, ulaşımdan spora, hukuktan sanata, kısaca hayatımızın her alanına dokunmuş ve yenileşmeyi gerçekleştirmiş bir devlet adamı, uluslararası barış anlayışıyla evrensel bir değerdir.

O, aziz milletimizin bağımsızlığından ve iradesinden vazgeçmeyeceğini, boyun eğip tutsak olmayacağını daha kurtuluş mücadelesine başlamadan milletimizin kendi çabalarıyla yürüttüğü mücadelelerde görmüş, aziz milletimizin kudretine güvenmiş, onun adetlerine ve karakterine en uygun olan cumhuriyeti, kurtuluş mücadelemizin ilk yıllarından itibaren milli egemenliğe vurgu yaparak müjdelemiştir.

“Bir millet, topyekûn kurtulmaya karar verir de harekete geçerse onun özgürlüğünü ve bağımsızlığını elde etmesini engelleyecek bir güç, dünyada yoktur” diyen Atatürk, Türk Milleti’nin inancını, birliğini ve zafere olan inanmışlığını vurgulamıştır.

Bağımsızlığımıza ve milli irademize sahip olmanın kıymetini iyi bilmeliyiz. Bunlara kastedecek her türlü dâhili ve harici bedhahlara rağmen ülkemizi daima ileriye taşıyarak Ulu Önder Atatürk’ün vasiyetini yerine getirecek ve aziz hatırasına sahip çıkacağız.

Bu yolda, bu bilinçle vazifemizin başında olacak ve ‘En büyük eserim’ dediği cumhuriyetimizin güçlenmesi için her gün daha büyük bir gayretle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bu aziz vatanı bize armağan eden kahraman silah arkadaşlarına bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet diliyor; aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.”

Ödüller…

Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın konuşmasının ardından hafta nedeniyle düzenlenen resim-şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri, ilçe protokolü tarafından verildi.

Programda, Atatürk’e duyulan özlemi dile getiren şiirler, öğrenciler tarafından okunduktan sonra, Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo seslendirildi.

Programın son bölümünde ise ‘Sarı Zeybek’ adlı oyun sergilendi.

 

     

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık