“Partili Cumhurbaşkanı” savunması ve ‘Muğla Büyükşehir’e eleştiriler

ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

“Partili Cumhurbaşkanı” savunması ve ‘Muğla Büyükşehir’e eleştiriler
  • 01 February 2017, Wednesday 6:43

AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Kanal F Televizyonu’nda katıldığı programda, ülkemizin ve ilimizin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

En başta ‘Anayasa değişikliği’ne değinen Öztürk, “AK partinin ne yaptığı ortada. Cumhuriyetin tüm değerleriyle sorunumuz yok. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ile alakalı zerre kadar tereddüdümüz yok. Bu bir rejim değişikliği değildir. AK partinin hiçbir zaman böyle sıkıntısı olmadı. Bu anayasa değişikliği ile beraber inşallah hem millet egemenliğin ana kaynağı olacak, kendi Cumhurbaşkanını kendi seçecek, kendi seçtiği Cumhurbaşkanı da meclisin dışından kendi bakanlarını seçerek yürütmeyi oluşturacak. Bu sistem değişikliği ile beraber yasama, yargı ve yürütme kesin hatlarla birbirinden ayrılacak” dedi.

Daha sonra, “15 Temmuz darbe girişimi”ne değinen Öztürk, ABD’ye hitaben, “Niye kendisi şu an onları besliyor, halâ Pensilvanya’da orada burada besliyor. Şimdi bunlar çok net şeyler” dedi ve sözü El-Bab Operasyonuna getirerek şöyle sürdürdü: “Bizim derdimiz ileriye gitmek değil. Bir koridor oluşturmaya çalışıyorlardı birileri. Onu bozduk, bütün oyunu bozduk biz, bilmem farkında mısınız bilmiyorum ama, özellikle bu Fırat kalkanı operasyonu bütün oyunları bozdu.”

 

“Üvey evlat muamelesi

görüyorlar”

Nihat Öztürk, sözlerini Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında yaşananlara dair görüşlerini dile getirerek şöyle sürdürdü:

“Behçet Beyin Büyükşehir konusunda tepkilerinin büyük bir bölümüne katılıyorum. Özellikle Fethiye konusunda Fethiye’ye haksızlık yapıldığı konusunda hemfikiriz. Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye’nin kaynaklarını Fethiye’ye yönelik kullanmadığının farkındayız. Bu konuda ona katılıyorum. AK Partili ilçelerimizde de bunu görüyoruz. Seydikemer’de, Kavaklıdere’de, Köyceğiz’de görüyoruz. Bu belediyelerimiz, üvey evlat muamelesi görüyor. Büyükşehir Belediyesi bu ilçelerin hakkını vermiyor.

 

“Muğla Büyükşehir Belediyesi halâ kendini Muğla’nın merkez belediyesi zannediyor”

Fethiye, Marmaris ve Bodrum buralar çok özel yerler ve Muğla Büyükşehir Belediyesi halâ kendini Muğla’nın merkez belediyesi zannediyor ve eski alışkanlıklarından da kurtulmuş değil. Büyükşehir Belediyesi’nin Fethiye’nin, Marmaris’in ve Bodrum’un hakkını verdiğini düşünmüyorum. İzmir de Büyükşehir, Aydın da Büyükşehir, diğer yerler de öyle bir sıkıntı yok. Ama bizim Muğlamızda ki Büyükşehir yönetim şekliyle alakalı problem var. Sen üvey evlat muamelesi yaparsan Fethiye’ye, öyle görürsen, rakip görürsen o şekilde davranırsın ve öyle bir problem var diye düşünüyorum.

İnşallah doğru bir Büyükşehir Belediye başkanı gelirse bunların yaşanmayacağını düşünüyorum. Kaynak aktarımlarının daha doğru yapılacağını ve bir takım ilçe belediye başkanlarıyla Büyükşehir belediye başkanının o diyaloğu daha iyi kuracağını düşünüyorum.

Eğer bir yer il olacaksa bana göre ilk il olması gereken yer Fethiye’dir bunda hem fikiriz. Ama şu an için bizim hükümetlerimizin böyle bir çalışması yok. Yani bu konuda bir defa net olalım. Evet Fethiye İl olmayı hak ediyor. Eğer böyle bir proje böyle bir şey gelecekse ilk sahiplenebileceklerden bir tanesi Fethiye’dir. Ama böyle bir şey yok. Benim böyle bir duyumum yok. Ben iktidar partisinin Muğla milletvekiliyim, böyle bir duyumum yok, olsa da heyecanla paylaşırım burada, desteklerim de ...”

 

“Büyükşehir Yasasında

revizyona ihtiyaç var”

Öztürk, konuşmasının son bölümünde, Büyükşehir Yasasında değişiklik yapmanın zorunlu olduğuna ve bunu da yapacaklarına dikkat çekerek, “Revizyon yapmak zorundayız. 15 Temmuz olmasaydı belki çıkmıştı. Bir revizyona ihtiyaç var. Yani şu an hakikaten diğer ilçelerimiz üzerinde Büyükşehir eline bir kılıç almış herkesi doğruyor doğru bir şey değil. Ve ben yönetim şekli olarak eksikleri olduğunu düşünüyorum. Her yere fotoğraf koymakla bu işler olmuyor. Büyükşehir her tarafa kendi koca koca fotoğraflarını koyuyor ben anlam veremiyorum. Ben başka yerlerde böyle bir şey görmüyorum, reklamın bu kadar çok yapıldığını görmüyorum. Herhalde o tabelalara verdikleri parayla Fethiye’nin birçok problemini hallederler. Bu kadar çok araba bu kadar çok yani bakıyorum her tarafta bakıyorum Muğla Büyükşehir belediyesinin arabaları iş yapan kimse yok ortada varsa da ben görmüyorum. Dalaman’da bir yol yapmaya çalışıyorlar aylardan beri ufacık yer 50 metre mi, 200 metre mi, 500 metre mi neyse yol kapalı. Bizim İl Başkanlığımızın orada bir yol yaptılar 800 metrelik, aylarca İl Başkanlığımızın önü kapalı kaldı. Şimdi bu kadar aciz olmamamız lazım ve Muğla hakikaten daha iyi hizmetleri ve daha iyi imkanları hak ediyor. Ve şu anda da bu konuda sıkıntı olduğunu düşünüyorum” dedi ve Göcek tünelini parasız yapmak için yapımcı-yüklenici firmayla çalışma sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık