Projeye karşı olduklarını bir kez daha söylediler

​​​​​​​Bodrum ve Milas’ın bazı mahallelerinde yapılması planlanan Rüzgar Elektrik Santralleri(RES) için düzenlenen halkın katılımı toplantısında bölge sakinleri projeye karşı olduklarını bir kez daha dile getirdiler.

Projeye karşı olduklarını bir kez daha söylediler

En2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından Bodrum ve Milas İlçe sınırları içerisinde, Mazı, Demirciler ve Gökpınar Mahallelerinde, Arturna Rüzgâr Enerji Santrali Projesi kapsamında 23 Adet yapılması planlanıyor. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği gereğince 12 Mayıs Cuma günü Milas Akçakaya Mahallesi, köy kahvehanesinde “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı” yapıldı.Toplantıya projeyi kapsayan mahalleleri muhtarları, bölge sakinleri ve çeşitli STK ve siyasi parti temsilcileri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve firma yetkilileri katıldı.

Toplantıya katılan mahalle muhtarları, bölge sakinleri ile siyasi parti ve STK temsilcileri, projeye karşı olduklarını dile getirdiler, toplantıyı protesto ettiler.

Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Emel Çakaloğlu, projenin yapımına karşı olduklarını dile getirerek sürecin sonlandırılması gerektiğini anlattı.

Akçakaya Mahallesi Muhtarı Haydar Yılmaz ile Fesleğen Mahallesi Muhtarı Erkan Kaba, bölgede verimli toprakların bulunduğunu; tarım, hayvancılık ve arıcılık faaliyetlerinin yapıldığını dile getirerek projenin bu faaliyetleri olumsuz yönde etkileyeceğini anlattı.

Toplantıya Bodrum’dan katılan vatandaşlar, “Bugün toplantıya katılanların çok büyük bir çoğunluğu, RES istemediklerini söyledi. Sadece 2 kişi RES istediğini söyledi. Onlar da proje yapıldığında elektriğin bedava olacağını sandıkları için istediklerini söylemişler. Fakat büyük çoğunluk istemediğini söyledi. Mahalle muhtarları da aynı şekilde projeyi istemediklerini dile getirdiler.” dediler.

 

Kaynak: Kent TV

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık