Puanları Paylaştılar

2018-2019 Sezon başında yenilenme çalışmaları nedeniyle kapılarını futbola ve spora kapatan Milas Şehir Stadyumu, 5-6 aylık bir bakım sonrasında yeniden kapılarını futbola ilk kez Süper Amatör Küme Ligi’nin şampiyonluğunu belirleyecek bir maçla açtı. Yeni Milasspor ile Düğerek Güneşspor 1-1 berabere kaldı.

Puanları Paylaştılar

Maçın Hakemleri: Ali Akdeniz, Hasan Cebeci, Ali Cem Zorbay

Gözlemci: Yusuf Yaratıcı

Yeni Milasspor: Mustafa Duman, Norbert Agbesi, Ubeyd Eren, Alâeddin İlhan, Muhammet Kılıç, Görkem Küçük, Oğul Can Aksu, Erdem Karakoyun, Taylan Sarıoğlu, Süleyman Kıratlı, Semih Berkan Zan

Yedekler: Arda Çam, Burak Bayar, İsmail Karayiğit, Çağatay Bekâr, Din Muhammet Taalaıbekov, Çağrı Karayılgın, Mahmut Ermaşa

Teknik Sorumlu: Cenk Atasoy

Düğerek Güneşspor: Sinan Karaca, İlhan Özcan, Ömer Can Kiraz, İnan Karabulut, Uğur Çakın, Hüseyin Çağırgan, Kemal Burak Saray, Oğuz Baltacı, Çağan Kalafat, Furkan Ürgün

Yedekler: Hüseyin Alptuğ Yalçın, Mehmet İlker Çakıcıoğlu, Kamil Can Yördem, Osman Küçük, İhtilal Durmuş, İbrahim Kocabıyık, İsa Sevinç

Teknik Sorumlu: Nazım Ceylan

 

Tribünler doldu...

2018-2019 Sezon başında yenilenme çalışmaları nedeniyle kapılarını futbola ve spora kapatan Milas Şehir Stadyumu, 5-6 aylık bir bakım sonrasında yeniden kapılarını futbola ilk kez Süper Amatör Küme Ligi’nin şampiyonluğunu belirleyecek bir maçla açtı.

24 Şubat Pazar günü tamamen dolu tribünler önünde sahaya çıkan şampiyonluğun 2 adayı Yeni Milasspor ile Düğerek Güneşspor, karşılaşmadan 1-1’lik bir skorla ayrılarak puanları paylaştılar.

Karşılaşma öncesinde yine bir Düğerek Güneşsspor maçında Muğla’da birbirlerine darılan Yeni Milasspor’un 2 taraftar lideri, Sevdamsın Yeni Milasspor Taraftarlar Derneği Başkanı Nihat Abbak ile takımın Amigosu Şeker lakaplı İbrahim Alır, saha içersinde birlikte taraftarları selamlayarak birliktelik sağladılar.

Maçın ilk yarısı...

Karşılaşmanın ilk yarısında maçın hakemi Ali Akdeniz tüm kararlarını konuk takım için olumlu verirken Yeni Milasspor için yanlış düdükler çaldı. Hakemin bu tavrı Yeni Milasspor’un taraftarlarının tepkisini çekti.

İlk yarıda atak ve baskılı oynayan taraf, gole ve kazanma ihtiyacı olan Yeni Milasspor oldu.

İlk yarıda ilk kayda değer ve gol atağını Yeni Milas gerçekleştirdi.  Sağlı sollu gelişen ataklarla gol arayan Milasspor forvetleri Güneşsspor savunmasına takıldılar. İlk yarıda rakiplerine fauller yapan Milasspor’dan Alâeddin ve Ubeyt çok basit sarı kartlar gördüler.

Dakika 35’te Güneşspor’dan daha önce Milasspor’un da formasını giyen Çağan Kalafat sakatlanarak oyun dışı kaldı. Yerine, geçen hafta içersinde Beçin Gençlikspor’dan ayrılan İhtilal Durmuş girdi.

Dakika 37’de Semih topu Güneşspor kalesine ortaladı. Alâeddin kafayı vurdu top yan direğe çarparak auta çıktı.

Dakika 40’ta Yeni Milasspor gol atağı geliştirdi ancak ceza sahasında Güneşspor savunması topu kaptı ve karşı kontratağa geçti. Hızlı gelişen bu hücumda Milasspor savunması geride kaldı. Milasspor ceza sahası üzerinde topla Samet Bayrak buluştu. Topla ceza sahasına girme aşamasında Semih Berkan Zan yetişti kayarak topu Samet Bayrak’tan söktü ve mutlak bir golü önledi.

Maçta dakikalar 42’yi gösterirken Yeni Milasspor çok net bir gol şansından yararlanamadı.

Yeni Milasspor’lu Süleyman Kıratlı, arkadaşından aldığı pasla ceza sahası içine girdi ,savunma oyuncunu geçti kaleci ile karşı karşıya kaldı sert vurdu. Güneşspor kalecisi Sinan topu kornere atarak gole olanak tanımadı.

İlk yarının son atağında Yeni Milasspor Semih Berkan Zan ile bir atak geliştirdi. Ceza sahası dışında topla buluşan Semih sert bir vuruşla topu Güneşspor kalesine gönderdi. Düğerek savunması topu kornere attı. Korner atışını kullanmak isteyen Yeni Milasspor’a orta hakem süre bitti diyerek izin vermedi.

Maçın ikinci yarısı...

İkinci yarıya yine Yeni Milasspor istekli ve baskılı başladı. Gelişen Milasspor atağında konuk takım savunması topu faulle kesi. Atış için topun başına Semih Berkan Zan geldi. Ceza sahasına paralel ortalanan top konuk takım savunmasını geçti son olarak Yeni Milasspor’dan Ubeyt topa dokunamayınca Yeni Milasspor bir gol fırsatını daha kaçırdı.

Dakika 60’ta Yeni Milasspor ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Erdem Karakoyun oyundan çıktı yerine Burak Bayar girdi.

Dakika 65’te Yeni Milasspor atağında Süleyman Kıratlı topu Taylan Sarıoğluna aktardı. Taylan güzel bir asistle topu ceza sahsın kesti. Son olarak topla Semih Berkan Zan buluştu. Ayak baldır karışımı bir şutla kaleyi yoklayan Semih kalecinin de bir anlık dalgınlığı sonrasında golü atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Gol sonrası sevinmeye fırsat bulamayan Yeni Milasspor, konuk takımın gol sonrası ilk atağında kalesinde golü gördü.

Orta sahadan Milasspor ceza sahasına ortalanan topla İnan Karabulut buluştu. Ancak Görkem Küçük topu almak isterken İnan’a nizami bir şarj yaptı. Kendini yerde bulan İnan hakemi yanıltarak penaltı kararı verilmesine neden oldu.

Penaltı kararında yan hakem de bayrağı kaldırarak orta hakeme destek verdi.

Penaltı vuruşunu Düğerek Güneşspor’dan İlhan Özcan kullandı ve vuruşu ile takımının 1-1’lik beraberlik golünü attı.

Dakika 80’de Güneşspor atağında Milasspor savunma oyuncusu Alaaddin rakibine sert bir faul yaptı. Daha önce sarı kartı olan Alâeddin ikinci sarıdan kırmızı görerek oyun dışı kaldı.

Yeni Milasspor Teknik Sorumlusu Cenk Atasoy oyuna Mahmut Ermaşa ile İsmail Karayiğit’i alarak oyuncu değişiklikleri hakkını savunmadan yana kullandı.

Maçın artı dakikalarında Yeni Milasspor kalesine atılan sert şutta kaleci Mustafa Duman başarılı bir kurtarış yaparak topu yakaladı.

Müsabakanın son saniyeleri Yeni Milasspor’un ataklarıyla geçti ancak her iki takım adına da gol sesi gelmedi ve karşılaşma 1-1’lik bir skorla sonuçlandı.

Maçın bitmesiyle Yeni Milasspor taraftarlarının hakemlere yönelik tepkileri de devam etti. Düğerek Güneşspor futbolcuları da bu tepkilerden nasiplerini alarak bir süre saha içinde kaldılar.

Maç sonunda Milas’a lig ikincisi olarak gelen Düğerek Güneşspor 34 puanla liderlik koltuğuna otururken Yeni Milasspor 33 puanla ikinciliğe yükseldi. Turgutreispor ise 33 puanla averajla üçüncü sıraya geriledi.

Saha dışında ise bekleyen kalabalığı dağıtmak isteyen çevik kuvvet, biber gazını taraftarlara sıkınca bir süre hem saha dışındakiler, hem de saha içindeki sporcular, basın mensupları ve polisler ve özellikle de küçük çocuklar gazdan etkilendiler.

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık