RENGARENK BİR BAYRAM!..

Bugün, küllerinden yeniden doğan bir milletin, milli birlik ve ortak akıl oluşturmak için 23 Nisan 1920’de açtığı ilk meclisin açılış yıldönümünü coşkuyla kutladık. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sakarya İlkokulu’nda devam eden resmi kutlama, rengârenk bir görüntü oluşturdu. Çocuklarını görüntülemek isteyen anne-babalar ise çocukların gösteri alanına kadar girince, deyim yerindeyse çocukların gösterileri ‘güme’ gitti…

RENGARENK BİR BAYRAM!..

Atapark’taki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın seslendirmesiyle başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamaları, Sakarya İlkokulu’nda devam etti.

Törene; Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Garnizon Komutanı Hv. Albay Emel Demiryakan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, oda ve dernek yöneticileri, çok sayıda belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sakarya İlkokulu Bahçesi’ndeki törenler yine saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Vali Yardımcısı Dalan, Belediye Başkanı Tokat ve Garnizon Komutanı Albay Demiryakan’ın, tören alanındaki çocuklar ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi töreninde tek konuşma, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün küllerinden doğan bir milletin milli birlik, ortak akıl oluşturmak için 23 Nisan 1920’de açtığı TBMM’nin açılış yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sizlerle birlikte olmaktan, coşkunuzu ve sevincinizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu anlamlı günde çocuklarımızın sergilemiş olduğu coşku, Türkiye'nin geleceğinin emin ellerde olduğunu göstermesi yönünden bizleri sevindirmiş, çağdaşlaşma ve aydınlanma hareketinin başarıyla sürdürüleceği konusunda umutlarımızı artırmıştır.

Sevgili Çocuklar,

Sizlerin de yakından bildiği gibi, her şey bitti dendiği anda, bu büyük millet, her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır. 23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü aşabileceğinin en büyük simgesidir.

Atatürk'ün “Türk milletinin asırlar süren aranmalarının özü ve O'nun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsali” olarak nitelediği Türkiye Büyük Millet Meclisi, sürmekte olan bir mücadelenin içinde başlamış ve bu kutsal mücadeleyi başarıya ulaştıran kararlara imza atmıştır. Bu yönüyle de dünya parlamentoları arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Çünkü TBMM, yalnızca gücünü milletten alan kurumsal bir yapı değildir. O, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet coşkusunun şekillendiği ve Atatürk’ün “Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” sözlerinde anlamını bulduğu gibi, milli ruhun ifadesidir.

Bu nedenledir ki, 23 Nisan günleri, bu yüce milletin geleceği olan çocuklarımıza, bir milletin adeta külleri üzerinden yeniden doğuşunun en güzel örneği; azmin, kararlılığın ve milli iradenin en büyük ifadesi ve ayrıca sonucu zafer olsa bile savaşların derin acılarının unutulmaması ve dünya barışının her zaman en temel hedef olarak gözetilmesi gerektiğinin somut bir neticesi olarak, armağan edilmiştir. Bu asil milletin güzel çocukları da bu önemli ve anlamlı günü bütün dünya çocukları ile paylaşarak kutlamaktadır.

Büyük Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak armağan etmesi, elbette ki çocuklara olan sevgisinin ve güveninin neticesidir. Fakat, bunun yanısıra çocuklarımıza büyük ve güçlü bir misyon yüklendiğinin de en önemli göstergesidir. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, dünya yüzünde saygın ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu, başı dik vatandaşları kılmak bizlere düşen görevlerdir. Yarınlarımızın güvencesi olarak gördüğümüz sizlerin, geleceğe en iyi biçimde hazırlanmanızı, uygarlığın ürünlerinden yararlanmanızı, bilgi çağının gerektirdiği birikim ve donanımla yetiştirilmenizi amaçlıyoruz. Mutlu bir yaşam sürmenizi sağlayacak ortam ve imkân sunmak, beklentilerinize, sorunlarınıza çözüm üretmek, temel önceliklerimizdendir.

Sevgili Çocuklar,

Sizler, iyi eğitimli bireyler arasında yerinizi almalı, kendinizi geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye ve yeniliklere her yaşta açık olmalı, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmamalısınız. Çevrenizdeki ve dünyadaki olaylara karşı duyarsız kalmamalı, olumsuzlukları sorgulamalısınız. Kendinize güvenmeli, her zaman katılımcı olmalı, kimi zaman küçük katkıların da, büyük şeyler yapabileceğinize inanmalısınız. Güçlüklerden ve olumsuzluklardan yılmadan yaşama daha sıkı bağlanmalı, gelecekten umudunuzu her koşulda korumalısınız.

Hayali olmayanının hedefi de olmaz. Sizlerden, kendiniz, aileniz, sevdikleriniz, ülkeniz ve en önemlisi dünya için, güzel hayal kurmaktan asla vazgeçmemenizi istiyoruz. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız vesilesi ile 99 yıl önce milletimizle birlikte yola çıkan, bu milletin evlatlarına bu ülkeyi ve TBMM’yi emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bayramınız kutlu olsun…”

Yapılan konuşmanın ardından başlayan gösteriler, izleyenler tarafından yoğun alkış alırken, en büyük alkışı ise ‘İzmir Marşı’ eşliğinde gösteri yapan grup aldı.

Veliler, adeta çocukların gösterilerine izin vermedi!

Gösteriler devam ederken çocuklarını görüntülemeye çalışan anne-babaların fotoğraf veya video çekme yarışı, bir anlamda çocukların da dikkatini dağıttı. Anne-babasına bakan çocuklar, kimi anlarda gösteride yapması gereken hareketi ya da okuduğu şiiri unuttu.

Tören alanındaki görevli öğretmenler sıkça uyarmasına rağmen veliler çekim yapmaktan vazgeçmediler. Buna bir de törenleri video görüntüsüne alan, fotoğraf çeken özel bir fotoğraf işletmesinin elamanları eklenince, gösteri yapan çocuklar çoğunlukla ne yapacaklarını şaşırdılar.

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık