Sabancı: “İnsanları ekmeği ile sınamayın”

​​​​​​​Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı, sigara üreticilerinin piyasa ile ilgili tutumunu eleştirerek, “Gün geçtikçe sorunlar büyümekte ve toplumsal sıkıntılarla karşı karşıya gelinmektedir. Firmalar bu dönemde daha hassas davranmalı olası fiyat geçişi yapılacaksa piyasayı sıkmadan acilen karar vermelidir” dedi.

Sabancı: “İnsanları ekmeği ile sınamayın”

Devam eden seçim süreci piyasalarda da sancılanmalara neden oluyor. 14 Mayıs seçimleri öncesinde başlayan, birinci turda cumhurbaşkanı seçilemediği için ikinci tura kalan seçimler öncesi sigara üreticilerinin zam beklentisi bakkala ve dolayısıyla vatandaşa olumsuz yansıyor. Seçim sonrası ciddi oranda zam geleceği öne sürülürken, kısıtlı miktarda bakkala ve tekel bayilerin verilen sigara ve diğer tekel ürünleri satıcı ve tüketiciyi karşı karşıya getiriyor. Bu duruma tepki gösteren Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı, basın kuruluşlarına yaptığı yazılı açıklamada “Sabrımızı zorlamayın” dedi.

Oda Başkanı Sabancı’nın açıklaması şöyle:

“Sigara üreticileri, her geçen gün tütün ürünlerini kısıtlamakta olup bakkalı vatandaşlar ile karşı karşıya getirmektedir. Bakkal ürün temini için plasiyer ve distribütör ile devamlı tartışmalar yaşamaktadır. Gün geçtikçe sorunlar büyümekte ve toplumsal sıkıntılarla karşı karşıya gelinmektedir. Firmalar bu dönemde daha hassas davranmalı olası fiyat geçişi yapılacaksa piyasayı sıkmadan acilen karar vermelidir. Devletimiz vatandaş ve esnafın sesine kulak verip biran önce tütün piyasasındaki sorunu çözmesi gerekmektedir. İnsanları ekmeği ile sınamayın. Telafisi mümkün olmayan olaylarla karşılaşmayalım.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık