Sağlık çalışanları 2 günlük greve gidiyor!

Sağlık çalışanları, 8 Şubat’ta yaptıkları grevdeki taleplerinin çözüme kavuşturulmaması nedeniyle 17-18 Şubat’ta (bugün ve yarın) iki günlük iş bırakma eylemi yapacak. Greve katılan sağlık çalışanları, acil hizmetler dışında hizmet vermeyecek. Bu nedenle Milas Devlet Hastanesi’nde de acil durumlar dışında sağlık hizmeti verilmeyecek.

Sağlık çalışanları 2 günlük greve gidiyor!
  • 16 February 2022, Wednesday 17:24

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, 17-18 Şubat’ta yapacakları iki günlük iş bırakma eylemini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. 

“Sağlık çalışanlarının onurlu bir yaşam sürebilmesi adına daima iyileştirmeler talep edilmekte, fakat bu taleplerin hiçbirisi karşılık bulmamaktadır.” diyen Uğur, “Böyle bir ortamda taleplerin karşılık bulabilmesi adına farkındalık yaratılması zorunlu hale gelmektedir. Bu nedenle belirtilen iyileştirmelerin yapılmaması, sağlık çalışanlarının açlık sınırında yaşamaya mahkum edilmesi, sağlık çalışanlarının şiddet eylemlerinden uzak tutulması amacıyla caydırıcı yasal düzenlemelerin ihdas edilmesi ile yukarıda belirtilen çalışma, özlük, işyeri barışı, ücret alanlarında iyileştirme yapılması bakımından, sendikal faaliyette bulunma özgürlüğü gereğince üyelerimizin seslerini duyurabilmesi, taleplerini idareye ulaştırabilmesi, kamuoyunda farkındalık oluşturabilmesi adına, sağlık hizmetleri / acil sağlık hizmetleri aksatılmamak üzere Türkiye genelinde 17-18 Şubat’ta 2 günlük iş bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetmeliğin geri çekilmemesi ve taleplerimizin karşılanmaması halinde 14-15-16 Mart’ta yeniden iş bırakacağımızı da şimdiden duyuruyoruz.” dedi.

Sağlık çalışanlarının gerçekleştirdiği grev kapsamında acil sağlık hizmetleri dışında poliklinik hizmeti verilmeyecek.
 

17-18 Şubat iş bırakma kararını destekleyen sendika ve dernekler ise şunlar: Türk Tabipler Birliği (TTB), Aile hekimleri Dernekleri̇ Federasyonu (AHEF), Hekim-Sen Sendikası, Hekim Birliği Sendikası, Tabip-Sen Sendikası, Birlik ve Dayanışma Sendikası(BDS), Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Genel Sağlık İş Sendikası, Aile hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), Aile sağlığı çalışanları Dernekleri Federasyonu (ASEF), Türkiye Aile hekimleri Uzmanlar Derneği (TAHUD), Hürriyetçi Sağlık Sen Sendikası, Türk Sağlık Sen (TSS).

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık